İKSV Enstrüman Destek Fonu için büyük buluşma

İKSV ve Institut français, depremden etkilenen müzisyenler için bir destek konserine imza atacak. Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, şubat ayındaki depremlerden etkilenen müzisyenlerle dayanışma konseri için Türkiye’ye geliyor. Konser 6 Temmuz akşamı 20.00’de CRR'de.

Kültür Sanat 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
CRR Konser Salonu, Metz'ten gelen orkestrayı ağırlayacak.

İKSV ve Institut français Türkiye’nin girişimiyle özel bir konser gerçekleşecek. Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, şubat ayındaki depremlerden etkilenen müzisyenlerle dayanışma konseri için Türkiye’ye geliyor. ‘Umut Notaları’ projesi kapsamında düzenlenecek konser, 6 Temmuz Perşembe akşamı 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelir İKSV tarafından, depremde enstrümanını kaybetmiş müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temini için başlatılan İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak.

Konserde David, Reiland’ın şefliğindeki Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, genç ve başarılı piyanist Can Çakmur’a eşlik edecek. CRR Genel Sanat Yönetmeni, şef ve besteci Murat Cem Orhan’ın da konuk şef olarak yer alacağı konserde Claude Debussy, Camille Saint-Saens, Ahmed Adnan Saygun ve Ludwig van Beethoven’ın eserleri seslendirilecek.

İKSV ile Institut français Türkiye’nin işbirliği devam edecek

İKSV ve Institut français Türkiye’nin gerçekleştireceği Umut Notaları projesi kapsamında enstrüman bağışının yanı sıra deprem bölgesindeki müzik öğrenci ve öğretmenlerine 2024 ve 2025 yıllarında Fransa’da pedagojik ve müzikal formasyon almaları için olanaklar yaratılarak Fransa’nın çeşitli müzik kurumları tarafından eşlik edilecek. Bölge orkestralarının yeniden yapılanmalarına destek verilecek ve düzenlenecek ustalık sınıfları, atölyeler ve mesleki hareketlilik ile uzun vadeli bir işbirliği ve destek köprüsü kurulacak.

İKSV ve Institut français Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilen Umut Notaları dayanışma projesi, Institut français Paris, Cité Musicale-Metz, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Fransız-Türk Ticaret Odası, La FrenchTech’nın yanı sıra Türkiye ve Fransa’dan birçok kuruluş tarafından destekleniyor. Radio France, Aix-en- Provence, Paris Filarmoni gibi Fransa’nın önde gelen kültür kurumları da projeye destek verecek.

10Haber'den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk10Haber’den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.