CHP’deki değişim kavgasında ‘yok sayma’ aşamasına geçildi

CHP’deki değişim tartışmalarında önce çıkan İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim büyüyor. İBB etkinliğinde Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmadığı iddia edildi, İmamoğlu’nun sağ kolu da “Etkinlik formatında mesaj okumak yoktu” dedi.

Siyaset 25 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerindeki mağlubiyetin ardından CHP’de yükselen değişim tartışmasında boyut atlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) düzenlenen ’23 Haziran Demokrasi Şenliği’’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkinlikte okunması için yolladığı kutlama mesajına yer verilmediği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmadığı iddia edilen etkinlikte, İmamoğlu yine ‘değişim’ temalı bir konuşma yapmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önceki gün yaptığı konuşmada “Türkiye’nin demokratik bir dünyadan uzaklaştığını dile getirerek “Muhalefet bileşenleri olarak 21 yıllık iktidarın en zayıf olduğu bir dönemde hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. Vatandaşın değişim talebine cevap veremedik. İktidar değiştirecek bir güven ve umut yaratamadık” diye konuşmuştu.

‘Mesaj yollayanlara teşekkür ettik’

İddialara yanıt veren, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun “Program formatında mesaj okumak yoktu. Gönderilen tüm mesajları aldık gönderenlere teşekkür ettik” diye konuştu.

Artı Gerçek’in haberine göre Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesajda, “Şu konuda eminim ki, milletimizin desteğiyle, hem yönettiğimiz il ve ilçe belediye sayısını koruyacak hem de yeni belediyeler kazanarak yerel yönetimlerde başarılarımızı perçinleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, orada bulunan tüm dostları yürekten selamlıyorum” ifadeleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu 2 gün önce yaptığı açıklamalarda “Ekrem Bey görevine devam edecektir. Tartışma bitmiştir” demişti.

MetroPOLL'un 'Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi' anketinin sonuçlarıMetroPOLL’un ‘Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi’ anketinin sonuçları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.