Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Kevin Spacey’nin davası başladı

Dört erkeğe karşı cinsel saldırı suçlamalarla karşı karşıya olan Kevin Spacey'nin yargılandığı dört haftalık duruşma Londra'da başladı. 12 ayrı suçtan yargılanan Spacey, savunma için tanık sandalyesine çıkacak mı henüz bilinmiyor.

Kültür Sanat 29 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kevin Spacey, Hollywood yapımlarına dönmek için hakkında verilecek kararı bekliyor.

Dört erkeğe karşı cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya olan oyuncu Kevin Spacey’nin İngiltere’deki ceza davası dün başladı. Davanın yargıcı, 14 kişilik jüri ekibine, söz konusu isimlerden dolayı medyanın bu davaya büyük bir bilgisi olduğunu söyleyerek bu durumun etkilerinden mümkün oldukça kaçınmaları gerektiğini hatırlattı.

Tanık sandalyesine oturabilir

Dört hafta sürecek duruşmada Spacey, savunma için tanık sandalyesine çıkacak mı henüz bilinmiyor. Ancak davayı takip eden muhabirlerin aktardıklarına göre Oscar ödüllü oyuncu oldukça rahat görünüyor. Spacey, pembe bir kravat ve lacivert bir takım elbiseyle salona girmeden önce dışardaki insanlara gülümsemiş, el sallamış ve selam vermiş. Bu davanın sonucu oyuncunun kariyerini de belirleyecek. Zaten kendisi de aklanması halinde sektörün ona kucak açacağına inanıyor. Spacey, cinsel saldırı ve cinsel taciz de dahil olmak üzere 12 suçlamayı reddediyor.

Kevin Spacey Netflix’e 31 milyon dolar ödeyecekKevin Spacey Netflix’e 31 milyon dolar ödeyecek

‘House of Cards’, ‘Olağan Şüpheliler/The Usual Suspects’ ve ‘Se7en’ gibi yapımlarda yer alan Spacey, bir yıl önce Londra’da 2005 ile 2013 yılları arasında gerçekleştiği iddia edilen dört cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya. Spacey, geçen Temmuz ayında dört cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili beş suçlamayı ve rızası olmadan cinsel birlikteliğe zorladığı yönündeki suçlamaları reddetti. Spacey, ilk olarak 2017 Ekim’inde oyuncu Anthony Rapp tarafından cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya kalmış, jüri Spacey’nin Rapp’e cinsel tacizde bulunmadığını ve suçlu olmadığını belirterek 40 milyon dolarlık bir tazminat davasında Spacey’nin lehine karar vermişti.

Çok profesyonel, çok rahat: Kevin Spacey aklanırsa iş bulacağından eminÇok profesyonel, çok rahat: Kevin Spacey aklanırsa iş bulacağından emin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.