Evet, bu bir çanta ve fiyatı 63 bin 750 dolar!

Deniz tuzu tanesinden küçük, görülebilmesi için mikroskoba ihtiyaç duyulan bir çanta açık artırmada 63 bin 750 dolara satıldı. MSCHF markası ürünü 'Büyük el çantaları, normal el çantaları ve küçük el çantaları vardır ancak bu çanta minyatürleştirmede son söz' ifadesiyle tanıttı.

Bilim Teknoloji 30 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Deniz tuzu tanesinden küçük, iğne deliğinden geçebilecek kadar dar boyutlardaki, sadece mikrometreyle ölçülebilen bir çanta 63 bin 750 dolara satıldı. 

Louis Vuitton’un erkek ürünlerinin kreatif direktörü müzisyen Pharrell Williams tarafından kurulan Joopiter müzayede evi tarafından 15 bin dolardan satışa sunulan çanta Brooklyn merkezli sanat girişimcisi MSCHF tarafından üretilmişti.

MSCHF, parlak yeşil, üzerinde Louis Vuitton’un simgesi LV harflerini içeren çantaları için “Büyük el çantaları, normal el çantaları ve küçük el çantaları vardır, ancak bu çanta minyatürleştirmede son söz” ifadelerini kullanıyor. MSCHF’nin açıklamasında, “El çantası gibi bir zamanlar işlevsel olan bir nesne giderek küçüldükçe, nesne statüsü tamamen bir marka göstergesi olana kadar giderek daha soyut hale geliyor” denildi.

Alıcı çantayı görebilsin diye çantanın yanında dijital ekrana sahip bir mikroskop verildi. Ürün fotopolimer reçineden iki foton polimerleşme ile bir çeşit üç boyutlu yazdırma yöntemi kullanılarak üretilmiş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MSCHF (@mschf)’in paylaştığı bir gönderi

Bu arada bu ürün, Louis Vuitton’un 3-4 bin dolar civarı fiyata satılan OnTheGo model çantasının tasarımına benzediği için de mahkemelik olabilir. Fakat MSCHF bu konuyu çok da umursamıyor.

Louis Vuitton’dan izin almadıklarını belirten MSCHF’nin kreatif direktörü Kevin Wiesner New York Times gazetesine, “Biz ‘izin değil, af dile’ ekolündeniz” diyor. Belki de buradaki anlaşmazlığı çözmek için müzayede evinin kurucusu ve Louis Vuitton kreatif direktörü Pharrell Williams’a da şapka tutkusu nedeniyle mikroskopik bir şapka hediye etmişler.

Louis Vuitton, erkek modasının başına Pharrell Williams’ı getirdiLouis Vuitton, erkek modasının başına Pharrell Williams’ı getirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.