Maseratili polis açığa alındı

Maserati araca sahip olan ve trafikte tartıştığı avukatın bacağını kıran polis Hüseyin Tayfun Üçgül, açığa alındı. Polisin eşi internetten zayıflama çayı sattığını belirtmiş ve mal varlığını açıklamıştı.

Gündem 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İzmir-İstanbul Otoyolu’nda 22 Nisan’da saat 17.30 sıralarında Maserati otomobille ilerleyen polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, kendi aracıyla seyir halinde olan avukat Fatih Uzun ile tartıştı. Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Fatih Uzun’un, Hüseyin Tayfun Üçgül’e yumruk salladı ancak isabet etmedi, Üçgül ise Fatih Uzun’un dizine tekmeyle vurup yaraladı, ardından da “Kimin kim olduğunu bilemezsin” dediği belirtildi. Fatih Uzun’un ise “Senin plakan TC, bütün Cumhuriyet savcıları ve mafyalar benim elimde, bu yere düşmenin hesabını sana soracağım, bu iş burada bitmedi” dediği de iddianamede yer aldı. Gatih Uzun’un bacağı kırılırken Hüseyin Tayfun Üçgül’ün polislik yaparken söz konusu lüks aracı nasıl aldığı da merak konusu oldu.

Hüseyin Tayfun Üçgül’ün eşi Özlem Üçgül ise internetten zayıflama çayı sattığını ve 7 yıldır da bu işi yaptığını belirterek “Narkotik Şube’de eşim. Göçmen kaçakçılığından davası kabarık olan bir insan bu birimde çalışabilir mi? Malvarlığımızı saklayan insanlar değiliz. Mal beyanında hepsi mevcut. Bütün malvarlığım şirketimin üzerinedir, şirket de bana aittir. Benim olan eşimindir. Eşimin olan da benimdir. Üzerime kayıtlı 3 villa, 1 restoran, 1 işyeri, 2 otomobil bulunuyor. Eşimin işçi olduğu yönünde ifade verdiği asılsızdır. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde narkotik şubede değil, farklı bir birimde görevini sürdürüyor. Polis lüks araca binemez, polis rüşvet yer, polis milleti değil mi söylemleri onurumu ve gururumu incitiyor. Sosyal medyadan hakaret içerikli aşağılayıcı tanımadan kelimeler sarf eden kişiler hakkında da hakkımı arayacağım” dedi.

Öte yandan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında İçişleri Bakanlığı’nca müfettiş görevlendirilerek, idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis memuru Üçgül’ün görev yeri değiştirildi. Ayrıca Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis olan Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis istendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nde pasif bir birime alınan Üçgül, başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı. Müfettişin incelemesinin ardından düzenleyeceği rapora göre, Üçgül’ün göreve iade olup olmayacağı belli olacak.

Maseratili polisin avukatı: Mallar eşinin, haksız gelir yokMaseratili polisin avukatı: Mallar eşinin, haksız gelir yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.