Çevre aktivistlerinin bu seferki hedefi atletizm pisti: 400 metrecilerin önünü kestiler

Olimpiyat şampiyonu Karsten Warholm’ün de mücadele ettiği Elmas Lig Stokholm ayağında çevreci aktivistler, 400 metre engelli mücadelesi esnasında sahaya girdiler, koşucuların önünü kestiler, pankart açtılar.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Aktivistler bu kez yarış pistinde.

Elmas Lig’in Stokholm ayağında sporcu sağlığını tehlikeye atabilecek bir protesto gerçekleşti. Olimpiyat şampiyonu koşucu Karsten Warholm’ün de yer aldığı 400 metre engelli koşusu esnasında 3 protestocu sahaya daldı. Aktivistler, bitiş çizgisinin hemen önünde diz çökerek pankart açtılar ve koşucuların yoluna çıktılar. Yarışın 47.57’lik derecesiyle kazananı olan ve 8. kulvarda mücadeleye başlayan Warholm, protestocuların yanından geçti. Ancak kendisini takip eden iç kulvardaki sporcular aktivistlere takıldılar.

Görüntülerden de anlaşılacağı üzere sporcu sağlığını tehlikeye atan bu protesto korku dolu anlara yol açtı. Ancak neyse ki herhangi bir sporcunun düştüğü veya herhangi bir yerini sakatladığı görülmedi. Yarış galibi Norveçli Warholm basına yaptığı açıklamada “Protesto bir haktır ancak bu böyle yapılmaz. İşini iyi yapmaya çalışanlara saygısızlık yapıyorlar” dedi.

Farklı alanlarda da yaptılar

Çeşitli konuları protesto etmek isteyen iklim ve çevre aktivistleri daha önce birçok alanda eleştirilen eylemlere imza atmışlardı. Dünya Snooker Şampiyonası’nda yeşil çuhaya çıkan bir aktivist turuncu tozu başından aşağı dökmüştü. Bunun dışında birçok ünlü sanat galerisinde ünlü sanat eserlerinin iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla protestocular tarafından boyandığı veya eserlere zarar verildiği görülmüştü.

 

Yeşil sahadan yeşil çuhaya... Bu kez toz içinde bıraktılarYeşil sahadan yeşil çuhaya… Bu kez toz içinde bıraktılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.