Fenerbahçe için Sertaç Şanlı söylentisi!

Avrupa basketbolundaki farklı kaynakların haberine göre EuroLeague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe, son iki sezonu Barcelona’da geçiren milli uzun Sertaç Şanlı’yla anlaşmaya vardı.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sertaç Fenerbahçe'ye doğru.

Fenerbahçe, Dimitris Itoudis projesinin ikinci sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezonun üstüne forvet oyuncularıyla sözleşme uzatan takımda uzun ve kısa transferlerinin kimler olacağı merak konusu. Tonye Jekiri ve Devin Booker gibi uzunlarla yoluna devam etmesi beklenmeyen Fenerbahçe’de Yunan uzun Kostas Antetokounmpo da Panathinaikos’un yolunu tuttu.

Uzun rotasyonundaki bu yaprak dökümünün ardından adı Giorgos Papagiannis ile anılan Fenerbahçe, flaş bir transferi bitirmek üzere. Avrupa basketbolundaki farklı kaynakların aktardığı bilgilere göre sarı-lacivertliler, son iki sezonu İspanya Ligi ekiplerinden Barcelona’da geçiren milli basketbolcu Sertaç Şanlı’yla anlaştı. Sertaç, 2020-21 sezonunu Anadolu Efes formasıyla EuroLeague şampiyonu olarak tamamladıktan sonra Barcelona’nın yolunu tutmuştu. Temsilcimiz, İspanya’da bir İspanya Ligi ve bir İspanya Kupası zaferi yaşadı. Şanlı, Anadolu Efes forması giydiği dönemde EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra 2 Süper Lig ve 2 Süper Kupa zaferi kazanmıştı. 31 yaşındaki 2.13’lük uzun özellikle ikili oyun savunmasındaki gelişimle Avrupa’nın elit uzunları arasına girmiş, kariyeri süresince sürekli ileri taşıdığı dış şut isabet oranıyla kendini özel uzunlardan biri haline getirmişti.

Sloukas yıktığı Fenerbahçe'ye geri mi dönecek? Kevin Punter, Obradovic için kaldıSloukas yıktığı Fenerbahçe’ye geri mi dönecek? Kevin Punter, Obradovic için kaldı

Baskonia’ya Merkezefendi’den transfer

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig ekiplerinden Merkezefendi’de geçiren Yunan basketbolcu Nikos Rogkavopoulos EuroLeague ekiplerinden Baskonia’yla 3 senelik sözleşme imzaladı. Rokas, geçen sezon ligde 27 maçta 15.7 sayı, 6.3 ribaunt ve 1.9 asist ortalaması yakaladı. 22 yaşındaki oyuncu, Avrupa’nın potansiyelli isimlerinden biri olarak görünüyor.

Manisa’ya Amerikalı forvet

Süper Lig ekiplerinden Manisa Büyükşehir Belediyespor, 25 yaşındaki ABD’li forvet Elijah Hughes’i transfer etti. NBA’de Utah Jazz ve Portland Trail Blazers gibi takımların formalarını giyen oyuncu, geçen sezonu NBA Gelişim Ligi ekiplerinden Wisconsin Herd’de geçirdi. Hughes, Herd formasıyla 14.6 sayı, 4.4 ribaunt ve 2.4 asist ortalamaları yakaladı.

Milliler U19 Dünya Şampiyonası’nda ABD’yi yendi, bronzu kaptı: Şampiyon İspanyaMilliler U19 Dünya Şampiyonası’nda ABD’yi yendi, bronzu kaptı: Şampiyon İspanya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.