HSBC, 6 hissede ‘nötr’den ‘ağırlık artır’a döndü; gerekçe ‘piyasa dostu’ adımlar

HSBC Türkiye'de hisse senetlerinde fırsatlar gördüklerini belirterek, tavsiyesini 'nötr'den 'ağırlık artır'a yükseltti. 6 şirketi öne çıkaran İngiltere merkezli uluslararası yatırım bankası, bankaların da iyi bir performans göstermesi gerektiğini belirtti.

Ekonomi 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
HSBC Borsa İstanbul'a yatırım tavsiye ederek, 6 şirket hissesini öne çıkardı.

Küresel banka HSBC, Türkiye’de hisse senetlerinde fırsatlar gördüklerini belirterek, tavsiyesini yükseltti. İngiltere merkezli dev yatırım bankası 6 şirketi öne çıkarırken, bankaların da iyi bir performans göstermesi gerektiğini belirtti. HSBC’nin konu ile ilgili raporuna göre, daha önce “nötr” seviyesinde olan tavsiye “endeks üstü getiri”ye yükseltildi.

Türk hisse senetleri ile ilgili en iyi fikirleri özetleyen HSBC, THY, Pegasus, TOFAŞ, BİM, Migros ve Mavi’yi ön plana çıkardı. HSBC, bankaların da iyi bir performans göstermesi gerektiğini belirtti.

Raporda, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın seçimlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek’i, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na Hafize Gaye Erkan’ı atadığı hatırlatılarak, “O zamandan beri, son politika hamleleri yatırımcıları oldukça şaşırttı, yine de piyasa dostu bir yönde ilerlediler” denildi.

Arjantin'de kur makası ikiye katlandı: Dolar bankada 218, karaborsada 438 pesoArjantin’de kur makası ikiye katlandı: Dolar bankada 218, karaborsada 438 peso

HSBC politika değişikliklerini Arjantin’e benzetti

Raporda ilginç bir benzetme de yer aldı. Politika değişikliklerinin bazı açılardan Arjantin’i anımsattığı belirtilen raporda, Mauricio Macri’nin 2015 seçimlerini kazanmasının ardından hisse senedi piyasasının güçlü kazanımlar elde ettiği, Türk hisse senetlerinin de benzer şekilde davranmasının beklendiği kaydedildi.

Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez de, bloğunda başta ikili kur olmak üzere bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve çözüm için ortaya atılan yaklaşımların Arjantin’e çok benzediğini belirten bir yazı kaleme alarak “Ancak sonuçlar, bu yaklaşımların geçerliliği konusunda şüphe uyandırıyor” demişti.

Arjantin'de döviz bitip ikili kur başlayınca herkesin aklına Türkiye geldiArjantin’de döviz bitip ikili kur başlayınca herkesin aklına Türkiye geldi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.