Can Atalay için Meclis’i terk etmeme eylemi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ile birlikte tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattıklarını duyurdu. Hatay’da da bugün Atalay için oturma eylemi düzenlenecek.

Siyaset 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Gezi tutuklusu avukat Can Atalay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen sonlandırılmamış, Adalet Bakanı Atalay’ın davasının ‘dokunulmazlık kapsamı dışında’ olduğunu ileri sürmüştü.

Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesi dün Meclis’i eylem alanına çevirdi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hem Atalay’ın hala hapiste tutulmasının hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti hem de bu konuda eyleme geçtiklerini duyurdu.

‘Hatay halkının sabrı taştı’

Erkan Baş şunları söyledi:

“Elli üç gündür halkın ve Meclisin iradesi gasp edilmiş durumda, Milletvekilimiz Can Atalay hâlâ Silivride esir tutuluyor. Konuyla ilgili, pek çok milletvekili arkadaşımız dayanışmasını gösterdi. Dayanışma gösteren milletvekillerine, siyasi parti gruplarına teşekkür ediyoruz.

Biz de konuyu hem kamuoyunda hem Meclis Başkanlığı düzeyinde gündeme getirmek için çaba sarf ettik. Bugün, Parti Sözcümüz Sera Kadıgil Genel Kurulu gündemine taşıdı. Anayasa’ya açıkça aykırı bir biçimde bir hukuksuzluk devam ettiriliyor. Biz artık buna sessiz kalmamak gerektiğini düşünüyoruz. Zaten çok ağır bir deprem yaşamış Hatay halkının sabrı taşmış durumda.

Yarın Hatay’ın bütün mahallelerinde, milletvekillerini özgürlüğe kavuşturmak için oturma eylemi gerçekleştirecekler. Biz de Hatay halkının bu eylemine Genel Kurul çalışmaları nedeniyle katılamıyoruz ama onların yanında olduğumuzu göstermek için -şu anda Genel Kurul kapatılacak- Genel Kurulu terk etmeyeceğiz.

Milletvekilimiz Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması anına kadar Türkiye’nin her yerinde halkın ve Meclis’in iradesinin gasp edilmesine karşı sesimizi yükselteceğiz.”

Tutuklu vekil Can Atalay’dan Meclis Başkanı’na yanıtTutuklu vekil Can Atalay’dan Meclis Başkanı’na yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.