Kayyum ve HDP Aynalı Köşk’te birleşti

Kars'ta MHP'li Belediye Başkanı döneminde borç nedeniyle satışa çıkarılan tarihi Aynalı Köşk için görevden alınan HDP'li başkan da kayyum atanan vali de MHP'li belediye başkanını suçladı.

Gündem 11 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kars’ta MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde temizlik şirketine olan borca karşılık icradan satışı yapılan Kars’ın tarihi miraslarından Aynalı Köşk’ün satışı gerçekleşti. MHP döneminde satılığa çıkarılan köşk ile ilgili daha sonra yönetime gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP), mahkemeye başvurarak satışı durdurdu.  Ancak daha sonraki süreçlerde mahkeme itirazları reddederek satışı yaptı.  HDP, kayyum yönetiminin ihmali sonucunda bu satışın gerçekleştiğini öne sürdü. Kayyum yönetimi de HDP gibi MHP’li belediye başkanını suçlayarak bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Dönemin Belediye yönetiminin ihmali neticesinde gerçekleşen satış işlemine karşın Belediyemizce 01.04.2019 tarihinde Kars İcra Hukuk Mahkemesi’ne 2019/80 esas sayılı dosya ile ihalenin feshi davası açılmış olup yapılan yargılama sonucu mahkemece açılan davanın reddine karar verilmiştir. Belediyemizce verilen bu karara karşın tüm hukuk yolları kullanılarak üst mahkemelere itirazlar yapılmış, yapılan itirazlara rağmen Kars İcra Hukuk Mahkemesinin kararı, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi’nin 2021/11384 Esas 2022/334 sayılı kararı ile 13.01.2022 tarihinde onanarak kesinlik kazanmıştır. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün görevi devraldığında atıl durumda olup verdiği talimat doğrultusunda yapılan tadilat ve tefrişatın ardından Aynalı Köşk Kültür Sanat Merkezi ve Bilgi Evi olarak gençlerimizin kaliteli vakit geçirdikleri ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği bir merkez haline getirip kullanımına devam ettiğimiz tarihi yapının mülkiyetinin Belediyemizde kalması için şimdiye kadar bütün girişimler yapılmıştır. İlimiz için simge değerinde olan bu tarihi yapının mülkiyetinin Belediyemize kazandırılması adına bundan sonra da hukuki girişimler dâhil olmak üzere her türlü gayret gösterilecektir” ifadesi kullanıldı.

HDP’li Patnos Belediyesi Eş Başkanları gözaltına alındıHDP’li Patnos Belediyesi Eş Başkanları gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.