Wimbledon’da Carlos Alcaraz ve Daniil Medvedev tam gaz

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerin dünya 1 numarası Carlos Alcaraz ve dünya 3 numarası Daniil Medvedev yarı finale çıktı.

Spor 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz yoluna emin adımlarla devam ediyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın ev sahipliği yaptığı Wimbledon’un 10. gününde tek erkekler çeyrek final maçları tamamlandı. ABD Açık’ta 2021 şampiyonu Rus tenisçi Medvedev, dünya 43 numarası Christopher Eubanks ile karşılaştı. İki saat 58 dakika süren maçta ABD’li rakibini 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 ve 6-1’lik setlerle 3-2 mağlup eden Medvedev, yarı finale yükseldi.

1 numara evine döndü! Djokovic yolu yarıladı1 numara evine döndü! Djokovic yolu yarıladı

Günün diğer maçında ise geçen yılın ABD Açık şampiyonu Alcaraz, 2 saat 21 dakika sonunda 6 numaralı seribaşı Danimarkalı Holger Rune’yi 7-6, 6-4, 6-4 biten setlerle 3-0 yendi ve yarı finalde Medvedev’in rakibi oldu.

Geçen yıl Wimbledon finalini Elena Rybakina’ya kaybeden Tunuslu Jabeur (sağda) rövanşı çeyrek finalde aldı.

Aryna Sabalenka ve Ons Jabeur kazandı

Son Avustralya Açık şampiyonu 2 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka, 25 numaralı seribaşı ABD’li Madison Keys ile karşılaştı. Bir saat 27 dakika süren maçta rakibini 6-2 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenen Sabalenka, adını yarı finale yazdırdı.

Wimbledon alev alev! Suçlamalar, yuhalamalarWimbledon alev alev! Suçlamalar, yuhalamalar

Günün diğer çeyrek final maçında ise geçen yılın finalistleri korta çıktı. 6 numaralı seribaşı Tunuslu Jabeur, Wimbledon’ın son şampiyonu Kazak Elena Rybakina’yı (3 numaralı seribaşı) 1 saat 53 dakika sonunda 6-7, 6-4 ve 6-1 biten setlerle 2-1 mağlup ederek yarı finalde Sabalenka’nın rakibi oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.