Dele Alli’den itiraf: Uyku hapı bağımlılığı, rehabilitasyon, 6 yaşında uğradığı taciz…

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve bekleneni veremedikten sonra ülkesine dönen Delle Alli, mental sağlığının kötü durumda olduğunu ve tedavi almak için 6 haftalık rehabilitasyona gittiğini açıkladı. Alli küçük yaşlarda uyuşturucu kullandığını söyledi.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dele Alli kariyerini bu noktaya getiren geçmişin izlerinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Milton Keynes Dons’tan çıkıp en değerli İngiliz oyunculardan birine dönüşmenin ve ardından tepe taklak aşağı düşüşün hikayesi. Dele Alli, kariyer yolculuğuyla ibret alınması gereken bir isimdi. Oyuncu, dün Gary Neville’a yaptığı açıklamaların ardından ibret alınması gereken isim olmaktan çıkıp adeta örnek alınması gereken isim oldu. Alli, kariyer yolculuğunda yaşadığı zorluklardan çocukluğundan gelen travmalara kadar birçok konuda bilgi verdi.

Dele Alli, 15 maça çıkıp 3 gol attığı ve beklentilerin altında kaldığı Beşiktaş macerasının ardından ülkesine döndüğü zaman yaşadıklarını anlattı. Alli, sakatlığı sebebiyle ameliyat olması gerektiğini öğrenmenin zor bir süreç olduğunu belirterek “Zihinsel olarak kötü bir durumdayım. Bağımlılık, ruh sağlığı ve travma ile ilgili modern bir rehabilitasyon merkezine gitmeye karar verdim. Benim için zamanın geldiğini hissettim.Size oraya gitmeniz söylenmez, kararı kendini vermeniz gerekiyor. Kötü bir döngünün içindeydim” şeklinde konuştu.

Dele Alli’nin İngiltere’deki görüntüleri sosyal medyada olay olmuştu.

İngiliz futbol yıldızı “Her gün uyanıyor, kazanmak için savaşıyor ve antrenmanlara gülümseyerek gidiyordum. Mutlu olduğumu göstermek istiyordum. İçimde savaşı kaybediyordum. Artık değişme zamanı gelmişti. Bu yüzden altı haftalığına rehabilitasyon merkezine gittim” diyerek yaşadığı zorlukları aşmak adına attığı adımları anlattı. Dele Alli, Everton kulübünün kendisine fazlasıyla destek olduğunu açıklayarak onlara teşekkür etti. Ayrıca Dele Alli rehabilitasyona gitmenin korkutucu olarak algılandığını ancak bundan çok fazla şey kazandığını vurguladı. Alli, gençliğinde yaşadığı ancak anlam veremediği birçok şeyi orada anlatarak yardım aldığını ve kendisini yavaşlatan kötü duygulardan bu sayede kurtulduğunu söyledi.

“Mourinho’yu suçlamıyorum”

Alli, “Kötü gidişatı başlatan tek bir an söylemem zor. Fakat en mutsuz anımı söyleyebilirim. Mourinho zamanında, 24 yaşındaydım. Bir sabah kalktım, aynaya baktım ve 24 yaşında futbolu bırakıp bırakmamayı düşündüm. Bunun için asla Mourinho’yu suçlamıyorum, kimseyi suçlamıyorum. Kendimi kontrol etmem gerekiyordu” şeklinde konuştu.

All or Nothing belgeselinde Mourinho ve Dele Alli arasındaki diyalogların yayınlandığı sahneler dikkat çekmişti.

Taciz itirafı

Dele Alli çocukluğu hakkındaki kara kaplı defterleri de açtı. Oyuncu, 6 yaşındayken annesinin bir arkadaşı tarafından sürekli tacize uğradığını belirtti. Annesinin alkolik olduğunu belirten Alli, disiplin için Afrika’ya gönderildiğini anlattı. 27 yaşındaki oyuncu “Yedi yaşında sigara içmeye başladım. Sekiz yaşında uyuşturucu satmaya başladım. Benden yaşlı biri, bana bisikletli birini kimsenin durdurmayacağını söyledi. Ben de elimde futbol topu ve bisiklet ile etrafta gezinmeye ve uyuşturucu satmaya başladım. On bir yaşında bir adam beni köprüden aşağı sarkıttı” diyerek yaşadıklarını anlattı. Alli açıklamaları yaptığı esnada gözyaşlarına hakim olamadı. 

Hayatının dönüm noktası

12 yaşında evlat edinildiğini söyleyen Alli, o andan itibaren harika bile aileyle yaşamaya başladığını söyledi. Dele hayatının dönüm noktasını burası olarak niteledi ve “Harikaydılar ve bana çok yardımcı oldular. Onlarla yaşamaya başladığımda, onlara gerçekten açılmak benim için zordu çünkü benden tekrar kurtulmak kolaydı, bunu kendi içimde hissettim. Onlar için olabileceğim en iyi çocuk olmaya çalıştım. Onlarla 12 yaşından itibaren birlikte kaldım ve 16 yaşında profesyonel olarak ilk takımda oynamaya başladım. Her şey oradan sonra gelişti” dedi.

Kavgada ikinci perde... Erman Toroğlu: Lan Şenol Güneş mahkemeye ver beniKavgada ikinci perde… Erman Toroğlu: Lan Şenol Güneş mahkemeye ver beni

Küçüklüğünde olanlar için annesini suçlamadığını belirten Alli bunun sebebinin annesinin çok içki içmesi olduğunu söyledi. Rehabilitasyona gitmenin annesini ve yaşadıklarını anlamasında yardımcı olduğunu söyleyen yıldız isim, “Gitmeme izin verdiğinde ve evlat edinildiğimde bile, yaşamak istediğim hayatı yaşama ve başarılı olma şansı için bunun gerekli olduğunu biliyordu ve ben de biliyordum. Çünkü orada kalsam, hayatım sadece tek bir yöne gidecekti” dedi.

Aileyle kopuk

Alli, şu an annesiyle konuşmadığını belirtti. Biyolojik anne babasını görmeye gitmediğini belirten Alli, yanında kaldığı insanların kendisini biyolojik annesiyle görüşmeye teşvik ettiğini çünkü harika insanlar olduğunu belirtti. Ancak Alli “18 yaşındayken biyolojik annem ve babam, basına gidip beni evlat edinen ailenin benden fayda sağladığını söyledi. Sözleşmelerimi incelemek istiyorlardı. Yıllardır annemle konuşmamıştım. Bunun annemin kararı olmadığını biliyordum çünkü Milyon Keynes’i gerçekten terk etmediğini biliyordum. Bunu yapmasına imkan yoktu. Ondan sonra kendimi ihanete uğramış ve hayal kırıklığıma uğraşmış hissettim. Ve annemle ilişkimi sürdüremediğim için hayal kırıklığına uğradım. Babamla da bir ilişkim olsun istemiyorum” diyerek durumu anlatıyor.

Dele Alli söyledikleriyle ibret olmaktan çıktı örnek oldu.

Son’dan destek

Dele Alli’nin yaptığı açıklamalar sonrası bir paylaşım yapan Tottenham futbolcusu Heung Min-Son eski takım arkadaşının arkasında olduğunu belirtti. Son “Senin cesur sözlerin birçok insana yardım edecek. Seninle gurur duyuyorum arkadaşım” şeklinde yaptığı açıklamayla Alli’ye destek oldu.

Son’dan Dele Alli’ye destek geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.