Futbolun renkli tarafı formalar: İşte Süper Lig’in 2023-24 sezonu kreasyonu

Süper Lig'de yeni sezon yaklaşırken takımların sahaya çıkarken sırtında taşıyacağı formalar da görücüye çıkıyor. İşte o formalar ve fiyatları...

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Formalarla 2023-24 sezonu!

Sezon arası döneminin en çok konuşulanı şüphesiz transferler. Transferler, takıma uyumu, kalitesi ve çeşitli farklı nedenlerle kimileri tarafından fazlasıyla beğenilip kimileri tarafından fazlasıyla yerilir. Göreceli olarak dursa da istatistik bilimi ve geçmişte verilen performanslar yeni gelen oyuncunun yapabilecekleri noktasında insanlara fikir verebilir.

Ancak sezon arası döneminin tamamen göreceli transferleri formalardır. Yeni sezon formaları mayıs ayının sonundan temmuz ayının ortalarına kadar taraftarların beğenilerine sunulur. Yalnızca kendi takımının formaları değil, diğer takımların formaları da taraftarlar tarafından dikkatle incelenir ve beğeni temelinde yorumlar yapılır. İşte bu yorumlar nesnellikten tamamen uzak ve özgürce yapılır.

Muslera, Galatasaray'da devam etmek istiyorMuslera, Galatasaray’da devam etmek istiyor

Bu sezon da Süper Lig takımları iç saha, deplasman, alternatif ve bazıları ikinci alternatif olmak üzere 3 veya 4 formayı satışa sundular. Formaların renk, kumaş, tasarım gibi ayrıntılarının yanı sıra ülke ekonomisinin mecbur kıldığı şekilde artan fiyatları da fazlasıyla konuşulanlar arasında.

Galatasaray’dan klasik parçalıya devam

Son şampiyon Galatasaray, klasik parçalı formasını yıldız oyuncularıyla beraber tanıttı. Cim-Bom deplasman forması için bu kez beyaz forma tercihinde bulundu. GS Store’da ve üretici marka mağazalarında alıcı bulacak formaların fiyatları, oyuncuların giyecekleri için 3.699 lira 90 kuruş ve taraftar forması 1.499 lira 90 kuruş olarak değişiyor.

Galatasaray’ın klasik parçalısı sette yerini aldı.

Beşiktaş 120. yıla özel forma

Beşiktaş ise 3 formasını tanıttı. İç saha için beyaz – gri çubuklu forma tercih edilirken bu formanın 120 yıllık süreçte elde edilen başarılara istinaden tercih edildiği belirtildi. Deplasman formasında siyah zemin üzerine devasa bir Kartal kanadı tercih eden siyah-beyazlılar “Beşiktaşımızı nerede olursa olsun yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ithafen hazırlanan deplasman forması, kartalın cesaretini göğsünde taşıyor” diyerek formayı taraftarına ithaf etti. Üçüncü formada ise Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak kırmızı forma ve üzerinde yıldıza yer verildi. Formalar 1425 liradan satışa sunuldu.

Beşiktaş, yeni forma setini dağıttı.

Fenerbahçe’de 90’lar ve Kadıköy esintisi

Retro formaları yeniden gün yüzüne çıkarma çalışması takımların yaptığı bir şey. Bu sene dört büyüklerden benzer yönteme başvuran ekip Fenerbahçe oldu. 90’larda giyilen ve kolları beyaz olan formanın aynısı çubuklu olarak tercih edildi. Deplasman formalarında sarı ve lacivert renklerini seçen Fenerbahçe’nin sarı formasında bulunan desenler Kadıköy’deki Boğa Heykeli’nin zeminindeki mozaik desenden esinlendi. Lacivert formada ise direkt olarak boğa deseni dikkat çekti. Formalar 1425 liradan satışa çıktı.

Fenerbahçe’den klasik renklerle 3 forma.

Trabzon’dan horona özel forma

Trabzonspor, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarına dikkat çekerek “Hasret” temasıyla 4 farklı formayı tanıttı. İç sahada parçalı ve çubuklu formalarla mücadele edecek ekip deplasmanda bordo formayla mücadele edecek. Söz konusu formada horon görselini işledi. Trabzon’da alternatif forma ise beyaz. Takımın formaları 961 liradan satışa çıktı.

Trabzon’dan dörtlü forma paketi.

Karagümrük’ten deprem bölgesi jesti

Fatih Karagümrük’se yeni sezon formalarını duyururken deprem bölgesini unutmadı. Takım, formalardan elde edilecek gelirleri  Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremden etkilenen depremzedeler için bağışlama kararı aldı. Karagümrük’ün formasının göğüs bölgesinde depremden etkilenen bölgenin haritası yer alıyor. Birlik temalı formanın fiyatı 699 lira 90 kuruş.

İşte o harita ve o forma.

Samsun’dan retro hareketi

Samsunspor ise retro temalı formalarını 555 liradan satışa sunacak. 2023-24 sezonunda giyeceği formaları tanıtan Sivasspor ise klasik çubuklunun yanı sıra kırmızı ve kırmızı şeritli beyaz forma kullanacak. Forma fiyatlarını 558 lira olarak belirleyen kulübün dördüncü formasınıysa taraftarları tasarladı.

Ankaragücü ise sarı formasını Islak, siyah formasını Kurtuluş isimleriyle tanıttı. Ankara ekibi klasik formasınıysa Efsane Dalton Forma ismi altında tanıttı. Formaların fiyatı 749 Türk Lirası.

Kayseri’den Erciyes’e özel forma

Kayserispor ise Erciyes temalı özel bir formayla görücüye çıktı. Formanın fiyatının 1966 lira olması dikkat çekti. Takımın çubuklu forması 699 lira, beyaz forması ise 799 lira.

Kayseri’den Erciyes Dağı esintili forma.

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Rizespor yeni sezonda giyeceği 3 formayı da 500 liradan satışa çıkarıldı. Yeşil-mavi çubuklu formanın yanı sıra lacivert ve Karadeniz dalgalarının detayının işlendiği beyaz forma tasarlayan Rizespor, kulübün sembolü olan atmaca kuşunun yer aldığı 4. formasıyla önümüzdeki sezon mücadele edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.