Dünya tarihi başarıyı böyle gördü: Türkiye parlıyor

Tarihinde ilk kez Milletler Ligi şampiyonu olan ve dünya sıralamasında ilk defa zirveye çıkan Filenin Sultanları, yalnızca Türk basınında değil, dünya basınında da büyük yer etti.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Voleybolda büyük başarının dünya basınında yeri büyük oldu.

Filenin Sultanları tarihinin ilk Uluslar Ligi zaferini yaşadı. Bu sonuçla beraber dünya sıralamasında ABD’yi geride bırakan ekibimiz birinci sıraya yerleşti. Tarihinde ilk kez birinci sıraya çıkan Filenin Sultanları’nın başarısı dünya spor basınınında geniş yer buldu.

Voleybol denince akla gelen ilk internet sitesi volleyballworld.com, “Türkiye parlıyor, Uluslar Ligi’nde ilk altınını elde etti. Voleybol ülkesi Türkiye kadın milli takımının bugüne kadarki en büyük başarısını Filenin Sultanları ile elde etti ve Uluslar Ligi’ni kazanan üçüncü farklı takım olmayı başardı” dedi.

Voleybolun altın nesliVoleybolun altın nesli

Volleyballmag isimli ünlü voleybol sitesinde ise Türkiye’nin Çin’e fazla geldiği vurgulandı ve haber “Türkiye, Uluslar Ligi’ni kazanmak için Çin’i geride bıraktı” manşetiyle verildi. Ivolleymagazine sitesi ise millilerin yakaladığı tarihi başarıyı hak edilmiş olarak yorumladı. Webthethao isimli Uzakdoğu kaynaklı siteyse şunları yazdı:  “Çin’i mağlup eden Türkiye 2023’ün şampiyonu oldu. Türk kadın voleybolunun elde ettiği en büyük başarı. Çin, Brezilya ve Polonya’yı geride bıraktı ancak Türkiye karşısında sürpriz yaratamadı.”

CNNindonesia ise “Çin’in yaptığı hatalar Türkiye’yi zafere yaklaştırdı” başlığıyla takipçilerine Filenin Sutlanları’nın kazandığı zaferi aktardı.

Türkiye, voleybolda Dünya Şampiyonu... Onlar artık dünyanın da SultanlarıTürkiye, voleybolda Dünya Şampiyonu… Onlar artık dünyanın da Sultanları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.