Fenerbahçe iki ay kovaladı, Galatasaray kaptı: Zaha transferinde tarihi çalım

Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme iddiasıyla önümüzdeki hafta içi sezona başlayacak Galatasaray, yaklaşık 2 aydır Fenerbahçe’nin transfer etmeye çalıştığı Wilfried Zaha’yı kadrosuna kattı. İtalyan basını, akşam saatlerinde sarı-kırmızılıların Mauro Icardi’yle imzaladığını yazdı.

Spor 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray'dan olağanüstü transfer atağı: Wilfried Zaha.

2023-24 sezonu hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Takımlar bu uğurda transfer çalışmalarına devam ediyorlar. Geçen yazın transfer şampiyonu ve 2022-23 sezonu sonunda da mutlu sona ulaşan Galatasaray, bu yaza da damgasını vuruyor.

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’nin mayıs sonundan bu yana transfer etmek için çaba gösterdiği Wilfried Zaha’yı kadrosuna kattı. Sarı-lacivertliler Zaha’nın menajeri ve abisi Herve Zaha’yı Kadıköy’deki son lig maçında konuk etmişti. Şampiyonlar Ligi oynayacak bir Avrupa takımında oynamak isteyen Wilfried bu nitelikte sadece Lazio’dan teklif aldı ancak bu teklif ücret beklentilerini karşılamıyordu.

Suudi Arabistan’a gitmek istemeyen ve Avrupa’da kalmak isteyen Zaha için masada kalan son iki teklifin halihazırda sözleşmesinin bittiği takım Crystal Palace’tan ve Fenerbahçe’den olduğu söyleniyordu. Zaha, birçok kez Fenerbahçe’nin yanıt beklentisini geri çevirdi ve Süper Lig ekibinden süre istedi. Son olarak Crystal Palace’ın teklifini artırdığı ve Fenerbahçe’nin önüne geçtiği haberleri çıktı. Ancak bir hafta önce çıkan başka bir haber kafaları karıştırıyordu. Bir başka Türk kulübünün Zaha’yla ilgilendiği iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat iddiaların asılsız olabileceği de söyleniyordu.

Dün gündüz saatlerinde gündeme bomba gibi düşen haberle söz konusu kulübün Galatasaray olduğu anlaşıldı. Sarı-kırmızılılar oyuncuyla görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için 3 eleme turu oynayacak Galatasaray, Hürriyet’in haberine göre oyuncuyu 6 milyon Euro imza parası, 5.5 milyon Euro yıllık maaş ve 3 senelik sözleşmeyle ikna etti. Zaha akşam 22.00 sularında ailesiyle beraber İstanbul’a ayak bastı. Böylelikle Türk futbol tarihinin en büyük transfer çalımlarından biri atılmış oldu. Zaha ilk açıklamasında “Mutluyum. Bir an önce stadyumu görmeyi bekliyorum ve orada olmak istiyorum.” sözlerini dile getirdi.

Türk futbol tarihinin unutulmaz transfer çalımları!Türk futbol tarihinin unutulmaz transfer çalımları!

Zaha transferinin ardından sosyal medya tahmin edileceği üzere çalkalandı. Twitter’da hızlı bir şekilde en çok konuşulanlar arasına giren transferde Galatasaray, Emir Can İğrek isimli şarkıcının son günlerde revaçta şarkılarından ‘Ali Cabbar’la beraber rakibi Fenerbahçe’ye gönderme yaptı.

Dünya sporunun en çok takip edilen sayfalarından birkaçı daha bu transfere kayıtsız kalamadı. ESPN ve Bleacher Report gibi sayfalar Galatasaray’ın Wilfried Zaha, Mauro Icardi, Dries Mertens ve Nicolo Zaniolo’dan oluşması muhtemel hücum hattıyla alakalı paylaşımlar yaptı.

Icardi bombası

Galatasaray Zaha’yı İstanbul’a getirdikten yaklaşık 1 saat sonra İtalyan kaynaklardan Mauro Icardi bombası düştü. Gianluca DiMarzio ve Fabrizio Romano gibi Avrupa’nın en güvenilir birkaç habercisinden birine göre Galatasaray, Icardi’nin bonservisini 10 milyon Euro karşılığında aldı. Okan Buruk, oyuncuyla anlaşma yapıldığını ancak Wanda Nara’nın sağlık sorunları nedeniyle imza aşamasının bekletildiğini söylemişti. Galatasaray’ın yıldız futbolcuyla 2026 senesine kadar geçerli olmak üzere 3 senelik sözleşme imzalaması bekleniyor.

Galatasaray, UEFA'ya ilk kadro bildirimini yaptı: 4 eksikGalatasaray, UEFA’ya ilk kadro bildirimini yaptı: 4 eksik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.