Macaristan’da Verstappen kazandı; Red Bull rekor, Norris kupa kırdı

Formula 1’de Macaristan GP heyecanı geride kaldı. Yarışı şampiyona lideri Max Verstappen kazanırken, Red Bull üst üste 12. zaferini elde ederek McLaren’in bu alandaki rekorunu kırdı. Yarış sonu seremonide Lando Norris şampanyasını patlatırken yanlışlıkla Verstappen’in kupasını kırdı.

Spor 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Verstappen'den zafer, Red Bull'dan rekor.

Formula 1’de Macaristan GP heyecanı geride kaldı. Sıralama turları sonrası Lewis Hamilton’ın pole pozisyonunda başladığı yarışta Max Verstappen rakibinden çok daha iyi bir çıkış yaptı ve gerilerden gelerek liderliği eline geçirdi. Alpine pilotları Esteban Ocon ve Pierre Gasly starttan hemen sonra meydana gelen kazayla yarış dışı kaldılar.

Yarışın olaylı ekiplerinden biri Ferrari oldu. Tüp sıkıntısı nedeniyle yarış boyunca su içemeyeceği belirtilen Charles Leclerc’in 18. turdaki pit stopu tam 9.4 saniye sürdü. Leclerc, yarışın ilerleyen bölümünde pit yolunda hızlı gittiği 5 saniye ceza aldı. Yarışın kalan bölümünde kimse Verstappen’i zirveden indiremezken McLaren pilotu Lando Norris ikinci sırayı aldı. Sergio Perez ise yarışı üçüncü sırada bitirerek podyumu tamamlayan isim oldu.

Hangi sporu nasıl seviyorsunuz?Hangi sporu nasıl seviyorsunuz?

Bu sonuçla beraber Red Bull üst üste 12. galibiyetini elde ederek bu alanda McLaren’in 11 yarışlık rekorunu kırdı. Öte yandan Avusturya merkezli takım 250 ve 251. podyumunu elde etti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Lewis Hamilyon dördüncü oldu. Hamilton mücadele sonrası yaptığı açıklamalarda takımını eleştirdi ve “Bozuk bir plak gibi Red Bull yönünde gitmelerini söylüyorum. Bu yıl ya da gelecek yıl bunu görmek istiyorum.” dedi.

Yarışta 5. sıra McLaren’in çaylak pilotu Oscar Piastri’nin oldu. 6. Mercedes’ten George Russell, 7. Ferrari’den Charles Leclerc, 8. Leclerc’in takım arkadaşı Carlos Sainz oldu. 9. sırayı Aston Martin’den Fernando Alonso, 10. sırayı yine Aston Martin’den Lance Stroll aldı. Yarışın ardından gerçekleştirilen seremonide Lando Norris, şampanyasını patlatmaya çalışırken Max Verstappen’in kupasını kırdı. İkili arasında güldüren anlar yaşandı.

Bu sonuçlarla birlikte şampiyona lideri Max Verstappen, puanını 281’e yükseltti. İkinci sıradaki Sergio Perez’in 171 puanı var. Üçüncü sıradaki Fernando Alonso 139, 4. Lewis Hamilton 133 puana sahip. Markalar klasmanındaki fark açılmaya devam etti. Red Bull, 452 puanla zirvede ve Mercedes 223 puanla ikinci.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.