Voleybolda 17 yaş altı kızlar Avrupa ikincisi

17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden genç Sultanlar, İtalya’ya 3-1 yenildi ve turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Spor 24 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
17 yaş altı kızlar Avrupa ikincisi.

Türk voleybolu oldukça gurur verici sonuçlar aldığı bir yaz geçiriyor. Erkeklerin Altın Lig şampiyonluğunun ardından kadınlarda tarihte ilk defa Milletler Ligi altın madalyası geldi. Cumartesi günü İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası’nda kadınlar gümüş madalya alırken erkekler şampiyonluğa uzandı.

Bir başka gurur verici sonuç, Sırbistan’ın Vrnjacka banja kentinde düzenlenen 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda geldi. Milli Takımımız final mücadelesine kadar yükselme başarısı elde etti. Finalde güçlü rakibi İtalya’yla karşılaşan genç Sultanlar, bir ara 9-6 önde olduğu ilk seti 19-3 gibi ağır bir seriyle karşılaşarak 25-12 kaybetti. İtalya ilk setin ikinci kısmında yakaladığı ritmi sürdürdü ve ikinci set 25-8 sonuçlandı. Ancak milliler pes etmedi ve 25-21’lik üçüncü set sonucuyla maç dördüncü sete uzadı.

Dördüncü sette İtalya yine üstünlüğünü hissettirdi ve 25-19’luk skorla sahadan 3-1 galip ayrılarak Avrupa şampiyonu oldu. İtalya’da Ludovico Tosini 21 sayı üreterek ön plana çıktı. Ekibimizde Begüm Kaçmaz 14 sayıyla oynadı. Turnuvanın en iyi liberosu Milli Takımımızdan Ece Esepaşa oldu. Begüm Kaçmaz ise şampiyonanın en iyi orta oyuncusu seçildi.

Ebrar Karakurt: Sergen Yalçın hocam olur!Ebrar Karakurt: Sergen Yalçın hocam olur!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.