Fomget’ten Şampiyonlar Ligi için 10 transfer

Ankara Büyükşehir Belediye Fomget, Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 Eylül'de tek maç üzerinden yapacağı Valur karşılaşması için hazırlıklarını sürdürüyor.

Spor 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fomget Başkanı Yalçın Demirkol, Şampiyonlar Ligi elemesi için iddialı konuştu.

Geçen sezon Kadın Futbol Süper Ligi’ni şampiyon tamamlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fomget, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. eleme turu öncesinde 10 futbolcuyu transfer etti.

Kadın futboluna yeni format: Lige dönüşKadın futboluna yeni format: Lige dönüş

Başkan Yalçın Demirkol, öncelikle geçen sezonu şampiyon tamamlayan kadrodan kendileriyle yola devam etmek isteyen oyuncularla sözleşme yenilediklerini söyledi. Demirkol şöyle konuştu: “Dış transferlerde de önemli isimlerle anlaşma sağladık. Karadağ Milli Takım Kaptanı Sladjana Bulatovic transfer ettik. Ayrıca Antri Violari, Gabriel Diane Vivier, Marian Awad, Medine Erkan, Dilan Yeşim Taşkın, Vusala Seyfaddinova, Beyza Kocatürk ve son olarak da Fenerbahçe’den Danielle Marcano ile Galatasaray’dan Birgül Sadıkoğlu’nu alarak kadromuzu güçlendirdik.”

Fomget’in Şampiyonlar Ligi yolundaki rakibi ValurFomget’in Şampiyonlar Ligi yolundaki rakibi Valur

ABB Fomget, Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. eleme turunda İzlanda şampiyonu Valur ile 6 Eylül’de karşılaşacak. Karşılaşmanın galibi bir üst tura yükselecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.