Rekabet’ten Trendyol’a 61 milyon lira ceza

Rekabet Kurumu kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle Trendyol’a 61 milyon lira idari para cezası kesti.

Ekonomi 28 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rekabet Kurumu, Trendyol'a 61 milyon liralık idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu’nun DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ (Trendyol) hakkında yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. Buna göre Trendyol 61 milyon liralık idari para cezası ödeyecek. Rekabet Kurumu, Trendyol için çevrim içi pazaryeri pazarındaki uygulamaları ve Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla açtığı soruşturma tamamlandı. Karara göre Trendyol’a idari para cezası verildi.

Süper Lig ve 1. Lig'in ismi 700 milyon TL'ye değiştiSüper Lig ve 1. Lig’in ismi 700 milyon TL’ye değişti

Karar verildi, ceza kesildi

Rekabet Kurulu’nca dosyanın müzakeresi sonucunda Trendyol, algoritmaya müdahale ederek ve pazaryerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezasına çarptırıldı.

Verilen kararda Trendyol’un 61 milyon 342 bin 847 lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Karar, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere oybirliği ile verildi.

Gübre şirketlerine 'fahiş fiyat' cezası yoldaGübre şirketlerine ‘fahiş fiyat’ cezası yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.