Ülke yanarken tatile gitmişti: Yunan bakan istifa etti

Yunanistan'da devam eden orman yangınları sırasında tatile gittiği öğrenilen Vatandaşı Koruma ve Göç Bakanı Notis Mitarakis görevinden ayrıldı. Yunan basınına göre orman yangınlarıyla mücadelenin en yoğun döneminde yaptığı tatile ilişkin Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de tepki göstermiş.

Dünya 30 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yunanistan’da hayatı zorlaştıran orman yangınları sırasında tatile gittiği öğrenilen Yunanistan Vatandaşı Koruma ve Göç Bakanı Notis Mitarakis, görevinden ayrıldı.

Yunan basınına göre Başbakan Kiryakos Miçotakis bu tatil nedeniyle Mitarakis’i arayarak bu durumdan rahatsızlığını dile getirip kararı iletti.

Bakan Mitarakis, ‘özel nedenlerle görevinden ayrıldığını’ duyurdu fakan istifanın gerçek sebebinin tatil olduğu yazıldı.

Mitarakis’in yerine bakanlık görevine eski Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu geldi.

Şimdi de Ilia’da yangın var

Yunanistan’da son olarak Ilia bölgesindeki yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim birimlerine kadar ulaştı. Tedbir amaçlı bazı evler boşaltıldı.

Ülkede önceki gün itibarıyla Rodos Adası’nda yangın kontrol altına alındı. Ancak yeni yangınlar ihtimaline karşı itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor. Yunanistan’daki orman yangınları 17 Temmuz’da başlamıştı.

Yunanistan'daki yangınlar: Yangın söndürme uçağı düştü, 2 kişi öldüYunanistan’daki yangınlar: Yangın söndürme uçağı düştü, 2 kişi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.