“Yan baktın” dediler, Başakşehir altyapısında oynayan 15 yaşındaki futbolcuyu bıçakladılar

Güngören'de meydana gelen olayda Başakşehir Futbol Kulübü altyapısında futbol yaşantısını sürdüren 15 yaşındaki Ömer Faruk Kayaca, bıçaklı saldırıya uğradı.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Başakşehir'de yan bakma kavgası ağır yaralanmayla sonuçlandı.

Gün geçmiyor ki İstanbul’da trajik bir olay yaşanmasın. Günlerdir gündeme gelen olaylara bir yenisi daha eklendi. Güngören’de meydana gelen olayda Başakşehir forması giyen 15 yaşındaki Ömer Faruk Kayaca bıçakla ağır yaralandı. 28 Temmuz Cuma günü arkadaşlarıyla beraber Güngören 15 Temmuz Parkı’nda olan Kayaca, yanında kız arkadaşları olan bir grup tarafından yan bakma bahanesiyle tartışmaya başladı. İki grup arasında çıkan arbede bekçiler tarafından yatıştırıldı.

Ertesi gün aynı parktaki kafede arkadaşlarıyla oturan Kayaca’nın yanına bir gün önce tartıştığı kişiler geldi. 15 kişilik grup Kayaca’ya bıçakla saldırdı ve yaraladı. Olay yerinden hızla kaçan suçluların yakalanması çalışma başlatıldı. Vücuduna aldığı çok sayıda bıçak darbesiyle yaralanan Karaca Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç futbolcu adayının anne ve babasının iki sene önce koronavirüs nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Kayaca’nın babaannesi Aysel Kayaca, “Olaydan bir gün önce Haznedar 15 Temmuz Parkı’nda ‘Sen bana baktın, ben sana baktım’ derken konuşarak ve yüksek sesle tartışılıp, herkes evine gidiyor. Benim çocuğum olayı unutuyor. Ertesi gün aynı parka 15-20 kişi toplayarak benim çocuğumun yanına geliyorlar. Kafeteryada çay içerken gelip, benim çocuğuma direk bıçakla saldırıyor. ‘Öldürün’ diye bağırıyor ve bıçağı karnında dolaştırıyor. Benim çocuğum kanlar içerisinde yatarken, o kendi yatağında yatıyor. Onun annesi babası yok mu? Ben yandım başka anne babalar yanmasın. Bunu hükümetimiz cezalandırsın” diyerek olayı anlattı.

Babaanne Kayaca, torununun Başakşehir altyapısında futbol oynadığını ve hayatının söndüğünü de belirtti. Kederli babaanne, suçluların yakalanması için çağrıda bulundu.

Ligde yarış böyle başlıyor: 13 Türk, 4 gurbetçi ve 3 yabancıLigde yarış böyle başlıyor: 13 Türk, 4 gurbetçi ve 3 yabancı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.