Batıdan doğuya şiddet sarmalı: 3 şehir, 7 yaralı, 1 ölü

Esenyurt'taki tekel bayi saldırısının şoku henüz atlatılamamışken 3 şehirden daha şiddet haberleri geldi. 3 ayrı olayda 7 kişi yaralanırken 18 yaşındaki bir genç ise öldü.

Gündem 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Osmaniye Karaçay Mahallesi’nde aralarında husumet olduğu iddia edilen iki grup karşılaştı. Bir anda kavgaya tutuşan grup silahlarını çekti ve birbirine kurşun yağdırdı. Çatışmada 2 kişi yaralanırken olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralılar Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaya karışanlar ise polis ekipleri tarafından aranıyor.

Osmaniye’de iki grup silahla çatıştı.

Diyarbakır’da ise şiddet sağlıkçılaraydı. 112 Acil Sağlık ekibi bir hastayı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bıraktıktan sonra görev yerlerine dönmek için yola çıkmıştı. Sağlıkçılar, Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi Diclekent Bulvarı’na geldiğinde buradaki bir sürücü, seyir halinde olan ambulanstaki sağlık görevlileriyle trafikte yol verme meselesi nedeniyle tartıştı. Ambulansın önünü kesen araçtakiler sağlık çalışanlarına saldırıda bulundu. Sağlık çalışanlarından Ş.Ö. ve M.E. bıçakla yaralandı, F.T. ve E.D. darbedildi.

Olay yerine gelen başka bir 112 Acil Sağlık ekibi tarafından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan sağlık çalışanları tedavilerinin ardından taburcu edildi. Polis ekipleri saldırganları arıyor.

Diyarbakır’da sağlıkçılar saldırıya uğradı.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde ise Doğan Ç. (18), Y.E. (19) ve M.T. (24) arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma şiddetlenince kavgaya tutuşan gençler, bıçak çıkardı. Kavgada kullanılan bıçak Doğan Ç. ve Y.E. yaralandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Doğan Ç. müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet ve yaralama şüphelisi M.T’yi yakaladı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı M.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şiddetin merkezindeki operasyonu Emniyet Müdürü yorumladı: Çözüm getirmesi mümkün değilŞiddetin merkezindeki operasyonu Emniyet Müdürü yorumladı: Çözüm getirmesi mümkün değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.