Örnek politikacıdan kötü haber: Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie ayrıldı

Sempatik hareketleri ve sağduyulu açıklamaları nedeniyle küresel çapta büyük sempati toplayan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 18 yıllık eşi Sophie Gregoire Trudeau'yla ayrıldıklarını duyurdu. 3 çocuğu bulunan çift, bir aile olarak sık sık beraber olacaklarını açıkladı.

Dünya 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Trudeau çifti 18 yıldır evliydi. Çiftin 3 çocuğu var.

Sempatik tavırları ve sağduyulu çıkışları nedeniyle özellikle sosyal medya üzerinde büyük sempati toplayan Kanada Başbakanı Justin Trudeau’dan sevenlerini üzen bir haber geldi. 51 yaşındaki siyasetçi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla 18 yıllık eşi Sophie Gregoire Trudeau’yla ayrıldıklarını duyurdu.

48 yaşındaki First Lady’yle ayrılığını, eşiyle ortak bir Instagram postuyla duyuran Trudeau şu ifadeleri kullandı: “Birçok önemli ve zor konuşmanın ardından ayrılma kararı aldık. Her zaman olduğu gibi, birbirimize, inşa ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz her şeye derin sevgi ve saygı duyan yakın bir aile olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın iyiliği için, bizim ve onların mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz.”

Quebec’te eski bir televizyon muhabiri olan Sophie Gregoire Trudeau, üç seçim boyunca 51 yaşındaki Justin Trudeau’yla beraber seçim kampanyalarında yer aldı. Kadın hakları ve ruh sağlığı konularındaki çalışmaları destekledi. Trudeau’nun 2015’te göreve seçilmesinden kısa bir süre sonra Kanadalı bir liderin ailesi için alışılmadık derecede yüksek bir uluslararası tanınırlığa sahip olan çiftin 15 yaşında Xavier, 14 yaşında Ella Grace ve 9 yaşında Hadrien adında üç çocuğu bulunuyor.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çift yasal bir ayrılık anlaşması imzaladı ve ilişkileri gelecek hafta çıkacakları tatil de olmak üzere yakın şekilde devam ediyor.

Başbakanlık açıklamasında “Yakın bir aile olmaya devam ediyorlar ve Sophie ile Başbakan Trudeau çocuklarını güvenli, sevgi dolu bir ortamda yetiştirmeye odaklanmış durumda” denirken, her ikisinin de çocuklarının hayatında sürekli yer alacakları ve Kanadalıların bu aileyi sık sık bir arada göreceği belirtildi. Ayrıca ailenin gelecek haftadan itibaren tatilde de birlikte olacakları açıklandı.

Kanada da kapıları açtı: İHA yasağını kaldırmak için görüşme başladıKanada da kapıları açtı: İHA yasağını kaldırmak için görüşme başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.