FFP, Galatasaray’ı sıkıştırdı! Zaniolo ve Nelsson satış listesinde

Finansal Fair Play (FFP) hesabında 14 milyon Euro ekside olan Galatasaray yönetimi, gözde oyuncuları Nicolo Zaniolo ve Victor Nelsson'a gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Danimarkalı Nelsson ve İtalyan Zaniolo'yu transfer etmek istelen kulüpler bulunuyor.

Şampiyon kadrosunu Wilfried Zaha, Angelina, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Günay Güvenç ve Kerem Demirbay transferleriyle güçlendiren, buna karşın sadece Mustafa Mohamed’in satışından 5 milyon 750 bin Euro bonservis geliri elde eden Galatasaray yönetimi, Finansal Fair Play (FFP) hesabında 14 milyon Euro ekside olduğu için oyuncu satışına sıcak bakıyor. Bunun için de 2 aday var; Nicolo Zaniolo ve Victor Nelsson.

4 büyükler dünya futbol devlerini borsada ezdi geçti4 büyükler dünya futbol devlerini borsada ezdi geçti

Hürriyet’in haberine göre Galatasaray; Juventus, Milan ve Newcastle United’ın da aralarında olduğu çok sayıda kulübün talip olduğu ve serbest kalma bedeli 35 milyon euro olan Zaniolo’nun bonservis bedelini net 30 milyon euro belirledi. İtalyan futbolcu bu rakama satılması halinde, sözleşmesi gereği eski takımı Roma’ya 3 milyon Euro pay ödenecek ve sarı kırmızılı kulübün kasasına 27 milyon Euro girmiş olacak. En ciddi alıcı olarak görünen Juventus bir ay önce 20 milyon euro artı ABD’li orta saha oyuncusu Weston McKennie’yi bonservisiyle vermeyi önermiş ancak kabul edilmemişti. İtalyan ekibi 1 aydır teklifini yenilemedi.

Mertens, Puskas'a göz kırptı! Bu gol unutulmazMertens, Puskas’a göz kırptı! Bu gol unutulmaz

Tottenham’ın 5 milyon Euro’su bonus olmak üzere 22 milyon Euro önerdiği Nelsson için de net 22 milyon Euro talep ediliyor. Danimarkalı stoperin transferinde kararlı olan Tottenham’ın önümüzdeki günlerde yeni bir teklifle Galatasaray’ın kapısını çalması bekleniyor. Sarı-kırmızılı kulübün hedefi, yapılacak satışla Finansal Fair Play tablosunda eksiden kurtulmak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.