Phoenix Mercury, annelik iznindeki Skylar Diggins-Smith’e tesislerini kapatmış

WNBA ekiplerinden Phoenix Mercury'nin yıldız ismi Skylar Diggins-Smith annelik izninde. Smith, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla bu süreçte Mercury'nin tesislerine giriş sağlayamadığını ve hiçbir hakkında yararlanamadığını belirtti.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Skylar Diggins Smith'ten şok açıklama.

Phoenix Mercury, dün gece Diana Taurasi’nin WNBA’de 10 bin sayı barajını geçen ilk oyuncu olarak tarihe geçmesiyle beraber son derece özel bir gece yaşadı. Ancak kulüple alakalı şok edici haberi annelik iznindeki yıldız Skylar Diggins-Smith verdi. Smith, eski adı Twitter yeni adı X olan uygulamadan bir hayranının kulübün neden doğum gününü kutlamadığıyla alakalı gelen sorusuna “Bunu bu sene bana bildirmeyecekler ve bir sorun yok arkadaşlar. Çekler olmadığı sürece onlara bağlı değilim… Yönetime göre. Antrenman tesisini veya başka bir kaynağı kullanmama dahi izin yok” diyerek cevap verdi.

WNBA’deki toplu iş sözleşmesinin (CBA) son haline göre takımlar annelik izninde olan oyunculara maaşlarının tamamını ödemek durumunda. Diggins-Smith son tweetiyle beraber masaj terapistlerine, şeflere, beslenme uzmanlarına, antrenörlere ulaşamadığını ancak hamileliğinin ardından 22 kiloya yakın verdiğini ve son derece fit durumda olduğunu belirtti.

Saha dışında çift, saha içinde karşı konulmaz ikili: DeWanna Bonner – Alyssa ThomasSaha dışında çift, saha içinde karşı konulmaz ikili: DeWanna Bonner – Alyssa Thomas

Smith son maçına 4 Ağustos 2022 tarihinde çıkmış ve daha sonra kişisel nedenlerden ötürü forma giymemişti. Oyuncu bu sezon da şu ana dek forma giymedi. Yıldız isim yaptığı açıklamada “Kişisel nedenlerden dolayı ayrıldığımda sorun yok. Ama hamileliğim nedeniyle çocuğumu riske atmamak için ayrıldığımda ki bu sırada ligin en fazla süre alan oyuncusuyken… Takas edin öyle mi?” diyerek tepkisini dile getirdi. Smith geçen sezon ayrılmadan önce takımın en fazla sayı atan ve en fazla asist yapan oyuncusuydu.

Phoenix’in geçici koçu Nikki Blue oyuncuyla alakalı gelen soruya “Skylar şu an annelik izninde ve annelik izninde olan oyunculara yaptığımız gibi ona zaman veriyoruz. Şu an heyecan duyduğum şey oynayacağımız maç. Atlanta’ya karşı iyi bir maç oynamak istiyoruz” dedi. Oyuncular Birliği Direktörü Terri Jackson ise oyuncuyla iletişim halinde olduklarını ve onu desteklemeye devam edeceklerini söyledi. WNBA yönetimi hala konu hakkında açıklama yapmadı.

Smith ve Mercury organizasyonu arasındaki ilişki geçen sezon sarsılmıştı. Oyuncu, efsane isim Diana Taurasi ile benchte bir tartışma yaşamıştı. Taurasi, geçtiğimiz gece Atlanta’ya karşı oynanan ve Mercury’nin 91-71 kazandığı mücadelede tarihi bir performans ortaya koyarak 42 sayı atmış ve WNBA tarihinde 10 bin sayı barajını geçen ilk oyuncu olmuştu.

Kadın basketbolunda aile içi şiddet krizi: Riquna WilliamsKadın basketbolunda aile içi şiddet krizi: Riquna Williams

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.