Çanlar Beşiktaş için çalıyor! UEFA inceleme başlattı

Konferans Ligi'nde oynanan Tirana - Beşiktaş maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle UEFA inceleme başlattı. Siyah beyazlılar büyük bir ceza alabilir.

Spor 6 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş taraftarlarının Tiran'da sahaya attığı fişekler nedeniyle maç 15 dakika gecikmeyle başladı.

Konferans Ligi ikinci eleme turunda Beşiktaş ilk maçta 3-1 yendiği Tirana’yla rövanş maçını Arnavutluk’ta yaptı. Başkent Tiran’daki karşılaşma başlamadan hemen önce siyah beyazlı taraftarlar onlarca meşale yakarak sahaya attı. Tribün olayları nedeniyle İngiliz hakem Stuart Attwell oyuncuları soyunma odasına gönderdi. Arnavut seyirciler de sahaya girerek Kartal’ın taraftarlarına saldırı teşebbüsünde bulundu. Bunun üzerine UEFA delegesi ve hakemler sahada mini toplantı yaptı. Yapılan uyarılar, tribünlere Arnavutça ve Türkçe anonsların ardından hakemler orta sahaya yöneldi. Karşılaşma, olayların yatışmasının ardından hakem heyeti ve oyuncuların sahaya dönmesiyle yaklaşık 15 dakika gecikmeli başladı. Kartal, Tirana’yı deplasmanda 2-0 yenerek tur atladı.

Beşiktaş'ın Avrupa listesinde yüz güldüren gelişmeBeşiktaş’ın Avrupa listesinde yüz güldüren gelişme

UEFA, Tirana – Beşiktaş maçının başlama düdüğü öncesinde yaşananlara ilişkin inceleme başlatırken siyah beyazlılar, büyük bir cezayla karşı karşıya kalabilir. Fanatik Gazetesi’nin haberine göre; UEFA, olaylar nedeniyle inceleme başlattığını açıkladı. Hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda seyirciler için men ve para cezasının kapıda olduğu bildirildi. Beşiktaş, Konferans Ligi’nde bir sonraki eleme turunda Azerbaycan’dan Neftçi Bakü ile karşılaşacak.

Konferans'ta bir İngiliz bir İsviçreli bir Gürcü hakemKonferans’ta bir İngiliz bir İsviçreli bir Gürcü hakem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.