Ekonomi Gazetecileri Derneği’nden JP Morgan toplantısına 10Haber tepkisi

JP Morgan’ın İstanbul’da düzenlediği ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın katıldığı yatırımcı toplantısına 10 Haber şef editörü Ruhi Sanyer’in alınmamasına Ekonomi Gazetecileri Derneği tepki gösterdi.

Ekonomi 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ekonomi Gazeteciler Derneği, JP Morgan’ın İstanbul’da bir otelde düzenlenen toplantıya 10 Haber şef editörü Ruhi Sanyer’in alınmamasına tepki gösterdi.

Ekonomi Gazeteciler Derneği tarafından yapılan “Gazetecilik faaliyeti engellenemez” başlıklı açıklama, “Dışarıdan katılımcılara kapalı olan toplantının kurallarına riayet eden üyemiz Ruhi Sanyer, bahse konu otelin toplantı salonunun dışında bekleme hakkına sahipken, talimat üzerine otel hudutlarının dışına kadar çıkarılması kabul edilemez” denildi.

Ekonomi Gazeteciler Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Gazetecilik faaliyeti engellenemez

4 Ağustos 2023 günü İstanbul Beşiktaş’taki Four Seasons Otel’de yapılan ve JP Morgan adlı finans şirketinin organize ettiği yatırımcılar toplantısı öncesi vahim bir hadise yaşanmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın katılımcı olduğu toplantıyı takip etmek üzere otele giden Ekonomi Gazetecileri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve 10Haber editörü Ruhi Sanyer, şirket temsilcisinin talimatı üzerine korumalarca otelin bahçesinin dışına (Çırağan Caddesi’ne) mevcutlu olarak çıkarılmıştır.

Üyemiz Sanyer’in verdiği bu bilgiler ışığında hatırlatırız:

Basın mensupları halkın haber alma özgürlüğü kapsamında kamu görevi ifa etmektedirler.

Bahse konu toplantı basına ve kamuoyuna kapalı olsa dahi toplantının katılımcılarının kamu görevi ifa ettikleri dikkate alındığında basın mensubunun toplantıyı takip etmek istemeleri işlerinin gereğidir.

Dışarıdan katılımcılara kapalı olan toplantının kurallarına riayet eden üyemiz Ruhi Sanyer, bahse konu otelin toplantı salonunun dışında bekleme hakkına sahipken, talimat üzerine otel hudutlarının dışına kadar çıkarılması kabul edilemez.

Bu olay özelinden hareketle basın mensuplarının görevini yapmasını engellemeye yönelik her tür girişimi kınadığımızı belirtiriz.

Saygılarımızla.”

CHP Sözcüsü: Yabancı yatırımcı Şimşek-Erkan ikilisine itibar etmediCHP Sözcüsü: Yabancı yatırımcı Şimşek-Erkan ikilisine itibar etmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.