Sinéad O’Connor’a veda: İrlanda, Sinéad’ı seviyor

İrlanda'nın en önemli değerlerinden müzisyen Sinead O’Connor 26 Temmuz'da hayatını kaybetmişti. 56 yaşındaki sanatçının evim dediği sahil kasabası Bray'de bir anma töreni düzenlendi. Geçen hafta da müzisyenin onunura, kasabaya yakın bir vadiye yazılan " İrlanda, Sinéad'ı seviyor" anıtı açılmıştı.

Kültür Sanat 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Anıtın tasarımcısı, İrlanda'nın şarkıcıya vedasının O'Connor'ın ailesine tek başlarına olmadıklarını göstermek için önemli olduğunu söyledi.

26 Temmuz’da hayatını kaybeden İrlandalı müzisyen Sinead O’Connor için İrlanda’da bir anma töreni düzenlendi. Tören, sanatçının evim dediği İrlanda’nın kuzeyinde County Wicklow’da bulunan sahil kasabası Bray’de gerçekleşti. O’Connor’ın ailesi tören öncesi bir duyuruda sanatçının tüm sevenlerini veda törenine davet etmişti. Sevenlerin yanı sıra  İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins ve eşi Sabina da törene katılan isimler arasındaydı.

İrlanda, Sinéad’ı seviyor

İrlanda’nın en önemli değerlerinden O’Connor’a ülkesi ve şehri de vefasını göstermeyi ihmal etmedi. Sahil kasabası Bray yakınlarındaki bir tepeye “Éire [İrlanda] Sinéad’ı seviyor” anlamına gelen “ÉIRE ♡ SINÉAD” ifadesi yazıldı. Yazıyı ve anıt, Dublinli bir ajans tarafından tasarlandı. The Tenth Man isimli ajansın kreatif direktörü Richard Seabrooke da sanatçının hayranlarından biri olduğunu söyledi, ölüm haberinin kendisinin çok etkilediğini söyledi.

2018’de Müslüman olduğunu açıklayan ve adını da Şüheda Sadakat olarak değiştiren müzisyen, İslami kurallara uygun bir biçimde defnedileceği açıklanmıştı. Evinde cansız bir şekilde bulunan müzisyenin ölüm nedeni henüz kamuoyuna açıklanmadı.

90'lardan bir yıldız kaydı: Sinead O'Connor hayatını kaybetti90’lardan bir yıldız kaydı: Sinead O’Connor hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.