Unutulmaz tezatlarda bugün: Herkesi uzaktan çalışmaya alıştıran Zoom, ‘Ofise dönün’ diyor

Covid-19 döneminde zirveye ulaşan çevrimiçi video konferans programlarının en popülerlerinden Zoom, sunduğu uzaktan çalışma imkânına rağmen kendi çalışanlarına haftada en az 2 gün ofise gelme kuralı getirdi. Şirketin herhangi bir ofisine 80 kilometre uzaklık içinde yaşayanlar buna uymak durumunda.

Bilim Teknoloji 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Zoom'un çalışanlarının sadece yüzde 1'i düzenli olarak ofise gidiyordu. Şimdi şirket çalışanlardan haftada en az 2 gün ofise gelmelerini istiyor.

Covid-19 çalışma hayatında uzaktan çalışma dönüşümünü hızlandırdı ancak normalleşmeyle beraber kurumlar tekrardan ofise dönüş çağrılarına başladı. Fakat son çağrı hiç beklemeyeceğiniz yerden geldi: Mesafeleri ortadan kaldırarak, derslerden toplantılara kadar tüm buluşmaları uzaktan yapmayı sağlayan programların en popülerlerinden Zoom, çalışanlarından ofise dönmelerini istedi. 

Zoom’dan yapılan açıklamada, hibrit çalışma modelinin çalışanlar için en etkili çalışma şekli olduğu ve yeni sistemin aşamalı olarak bu ay ve eylül itibarıyla uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Buna göre herhangi bir ofise 80 kilometre uzaklıktaki herkes, haftada en az 2 kez ofise gidecek. Bu sistemin şirketi daha iyi bir konuma getireceği, çalışanları verimlerini artırmaya yönelik desteklemeye devam edileceği vurgulanıyor.

Wall Street Journal’ın 2022’de açıkladığı verilerde, şirketin çalışanlarının yüzde 75’inin uzaktan, yüzde 24’ünün hibrit şekilde çalıştığı ve sadece yüzde 1’inin normal çalışma sistemini uyguladığı kaydedilmişti.

Stanford Üniversitesi’nin anketinde, ABD’de çalışanların yüzde 12’sinin uzaktan, yüzde 29’unun hibrit çalışma modelini uyguladığı ve birçok çalışanın belirli düzeyde evden çalışma sistemini sürdürmeye yatkın olduğu gözlemlendi. Stanford Üniversitesi’nin daha önce yürüttüğü başka bir araştırmada, uzaktan çalışma sisteminin İngilizce konuşulan ülkelerde daha yaygın olduğu kaydedilmişti.

ABD’de Covid-19 salgını öncesi evden çalışma oranı sadece yüzde 5 olarak kaydedilirken, dünya genelinde çalışanlar her geçen gün işverenlerin uygun gördüğünden daha esnek çalışma saatlerine sahip olmak istiyor.

Çalışanların yüzde 67'si başka şehre göç etmek istiyorÇalışanların yüzde 67’si başka şehre göç etmek istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.