Dört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdik

Avrupa’da mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor oynadıkları maçları kazanarak 4’te 4 yaptılar. Bu sonuçlarla Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 10. sıraya geldi.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Türk takımları Avrupa'da şov yaptı, 10. sıraya çıktı.

Türkiye, Avrupa kupalarında 4 takımla boy gösteriyor. Galatasaray Şampiyonlar Ligi vizesi almaya çalışırken Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor Konferans Ligi’nde mücadele edebilmek için sahaya çıkıyor.

Bu hafta her iki organizasyon için de 3. eleme turu maçları oynanmaya başladı. Galatasaray, Olimpija Ljubljana deplasmanından 3-0’lık galibiyetle döndü. Bu sonuçla 1 puanın ülkeden katılımcı takım sayısı olan 4’e bölünmesiyle hanemize 0.25 puan yazıldı. Avusturya ekibi Sturm Graz’ın PSV’ye kaybetmesi de puan farkını iyice azalttı.

Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!

Perşembe akşamı öncesi fark yalnızca 0.400’dü. Beşiktaş’ın Bakü deplasmanında 3-1’lik, Adana Demispor’un Osijek karşısındaki 5-1’lik ve Fenerbahçe’nin Maribor karşısındaki 3-1’lik galibiyetleri toplamda 1 puan kazanılmasını sağladı. Bu sonuçlarla ülkemizin puanı 29.600’e geldi ve Avusturya geçilerek 10. sıraya yerleşildi.

Bu sıralamada olmak, 2025-26 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne bir takımımızın doğrudan olarak katılmasını sağlıyor. Özetle şampiyon olan takım eleme oynamadan direkt olarak Devler Ligi’nin yolunu tutuyor.

Dört büyüklerin durumu vahim! Borçlar, gelirler, varlıklar, özsermaye...Dört büyüklerin durumu vahim! Borçlar, gelirler, varlıklar, özsermaye…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.