Birçok kurumda koltuk değişimi: İmamoğlu taşlanırken Erzurum Valisi’ydi; artık AFAD Başkanı

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 12 bakanlıkta yeni atamalar gerçekleşirken 6 bakanlıkta bazı isimler görevden alındı. Seçim döneminde İmamoğlu’nun taşlandığı Erzurum’da vali olan Okay Memiş, AFAD’ın başına geçti.

Siyaset 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Önceki gün 57 ilin valisinin değişmesinin ardından dün de birçok devlet kurumunda görev değişikliği yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, birçok kuruma yeni atama yapıldı. Kararnameye göre, 12 bakanlıkta yeni atamalar gerçekleşirken 6 bakanlıkta bazı isimler görevden alındı.

AFAD Başkanı önceki gün vali yapılmıştı

Karara göre, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Mayıs seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve CHP’lilerin taşlı saldırıya uğradığı, saatlerce olaylara etkin müdahale edilmemesi nedeniyle tartışma konusu olan Erzurum’da emniyet müdürünün ardından vali de değişmişti. 10 Ağustos gece yarısı yayımlanan valiler kararnamesiyle Erzurum Valisi Veli Oktay Memiş’in yerine Mustafa Çiftçi atanmıştı.

T24’ün haberine göre; 11 Ağustos gece yarısı yayımlanan kararla, Okay Memiş AFAD Başkanlığına atandı. Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer ise 1 Ağustos’taki emniyet kararnamesiyle görevden alınmış, yerine Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar atanmıştı.

SGK ve TOKİ başkanları da belli oldu

Karara göre, SGK Başkanlığına Raci Kaya, İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne Samet Güneş atandı. TOKİ Başkanlığına ise Ömer Bulut yeniden atandı. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Gülşen getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne Volkan Mutlu Coşkun atanırken, oyuncu Tamer Karadağlı ise Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. İller Bankası Genel Müdür Recep Türk oldu.

AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer ile Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Selman Ayaz ise görevden alınan isimler arasında yer aldı. Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Mehmet Vakur Erkul, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına ise İbrahim Akın getirildi.

57 ilin valisi değişti: TBMM Genel Sekreteri ve AFAD Başkanı vali oldu57 ilin valisi değişti: TBMM Genel Sekreteri ve AFAD Başkanı vali oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.