Icardi şarkısını çaldırdı, Torreira kızardı, Cim Bom hata yapmadı

Galatasaray, Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'yı 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükseldi. Mauro Icardi sezonun ilk golünü atarken Lucas Torreira kırmızı kart gördü. Sarı kırmızılıların rakibi Molde oldu.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’na deplasmanda aldığı üç farklı galibiyetle çok rahat çıktı. Teknik direktör Okan Buruk da rotasyonu bol yaparak turu çantada keklik gördüğünü gösterdi. Özellikle savunmada Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, dinlendirilirken yerlerine Kaan Ayhan ve Emin Bayram görev yaptı. Yine ilk maçtaki forvet Bakambu’nun yerine tribünlerin sevgilisi Mauro Icardi sahadaydı. Uruguuaylı orta saha Torreira da sakatlığını atlatmış ve ilk 11’de yerini almıştı.
Maç Cim Bom’un istediği gibi başladı. Baskıyla pozisyon bulunamamasına karşın Olimpija Ljubljana savunması devamlı tehditi hissediyordu. 15. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun soldan ceza sahasına ortasında Barış Alper Yılmaz’ın vuruşu kaleci Vidovsek’te kaldı.

Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer çalımı... Gedson'dan sonra RachicaBeşiktaş’tan Galatasaray’a transfer çalımı… Gedson’dan sonra Rachica

Sezonun ilk ‘Aşkın Olayım’ şarkısı çaldı

Sarı kırmızılar baskısını yoğunlaştırırken 24. dakikada çabalar sonuç verdi. Sacha Boey’in ortasında kaleci Vidovsek’in yumrukladığı topu Barış Alper Yılmaz kafayla kale sahası içine doldurdu. Altı pasta sırtı dönük topla buluşan Icardi harika bir voleyle takımını öne geçirdi. Seyirciler Icardi’nin gollerinde çalınan ‘Aşkın Olayım’ şarkısını bu sezon ilk kez söyledi. İlk yarının kalan dakikalarında çok pozisyon olmadı. Sarı kırmızılılar soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.

Zaha ilk kez Rams Park’ta sahaya çıktı.

Torreira kırmızı kart gördü, Zaha taraftarın önüne çıktı

İkinci yarıya çıkarken Galatasaraylı taraftarların en büyük isteği Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan gelen Wilfred Zaha’yı sahada görmekti. Kayseri’de kısa bir süre alan futbolcuyu Okan Buruk ikinci yarının başında oyuna aldı. İngiliz futbolcu, yaptığı çalımlarlabüyük alkış alırken takımlaolan uyumsuzluğu dikkat çekti. Maç yavaş bir tempoda devam ederken 64. dakikada maçın senaryosu değişti. Orta saha mücadelesinde Torreira’nın Pedro’ya yaptığı hareket sonrasında İtalyan hakem Marco Guida, Uruguaylı futbolcuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Bu dakikadan sonra sarı kırmızılılar skoru korumak Olimpija Ljubljana ise hiç olmazsa bir beraberlik için bütün gücünü ortaya koydu. Hakem son düdüğü çaldığında Galatasaray toplamda 4-0’lık skorla bir üst tura yükseldi.

Shakhtar Tete için FIFA’ya başvuruyorShakhtar Tete için FIFA’ya başvuruyor

Rakip Molde

Cimbom’un önünde Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için sadece bir tur kaldı. Rakipse Faroe Adaları temsilcisi Klaksvik’i 1-2 ve 2-0’lık skorla geçen Molde oldu. Uzatmaya giden maçta turu getiren golü eski Galatasaraylı Linnes attı. Eşleşmede ilk maç 23 Ağustos’ta Norveç’te, rövanş karşılaşması ise 29 Ağustos’ta Türkiye’de oynanacak. İki müsabaka da 22.00’de başlayacak. Kırmızı kart gören Uruguaylı Lucas Torreira, ekstra ceza verilmemesi durumunda play-off turunda Molde ile yapılacak ilk maçta forma giyemeyecek.

Okan Buruk 10 kişi kaldıktan sonra takımının iyi savunma yaptığını söyledi.

Okan Buruk: Kırmızı kart sonrası iyi savunduk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada “Maça iyi başladık, istekli başladık. Önde baskı yaptık. Top bizdeyken iyi işler yaptık. Pozisyon bulduk, golü bulduk. Maç istediğimiz gibi gitti. Lucas’ın kırmızı kartı sonrası topu iyi savunduk, hücuma çıktığımız anlar oldu ama önemli olan kazanmaktı” dedi. Lucas Torreira’ya gelecek ceza hakkında konuşan Buruk şunları söyledi: “Maçın başındaki coşkumuz bize ümit verdi. Lucas uzun bir süre sonra ilk kez oynadı. Büyük ihtimalle 1 veya 2 maç ceza alacak. Sonraki turda olmaması kötü olacak. Ülke puanı için de önemli bir galibiyetti.”

Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!

“Molde de zor geçti”

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Molde ile karşılaşacak olan Okan Buruk, “Molde de zor geçti. Uzatma dakikalarında Linnes’in attığı golle geçti. İki takım da beşli savunmayı tercih ediyor. Kuzey’e gideceğiz. Kolay maç olmayacak. Sahasında etkili ve güçlü bir takım. Rakibimize hazırlanacağız” şeklinde konuştu. Buruk, yeni transferler Tete ve Kerem Demirbay’ın da UEFA listesinde yer alacağını açıkladı.

“Zaniolo’nun görüşmeleri sürüyor, bu iş olacak gibi”

Takımdan ayrılması gündemde olan Nicolo Zaniolo’dan bahseden Okan Buruk, “Zaniolo’nun görüşmeleri sürüyor. Premier Lig’de oynamak istiyor. Buna da saygı duyuyoruz. Bu iş olacak gibi. Ne durumda olduğunu tam bilmiyorum. Tete transferini yaptık. Görüştüğümüz oyuncular da var. Bu anlamda kadromuza takviyeler yapacağız” diye konuştu.

Galatasaray, Avrupa'da takım avında!Galatasaray, Avrupa’da takım avında!

Taraftara Trabzonspor çağrısı

Galatasaray Teknik direktörü, ligde oynanacak Trabzonspor maçına değindi. Buruk, “Bunun yanında Trabzonspor maçı var. Çok önemli bir maç. Trabzonspor kazandı. Bu maç bizim için değerli. Taraftarımızı bekliyoruz maça. İnşallah bugün kazandık, hafta sonu da kazanmak bizim için iyi olacak” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.