‘Süper’ Manchester City… Kupa bırakmadılar

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nın kazanan Manchester City UEFA Süper Kupa finalinde Sevilla'yı penaltılarla yenerek tarihinde ilk kez kupayı kaldırdı.

Spor 17 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Manchester City, tarihinde ilk kez katıldığı organizasyondan kupayla ayrıldı. Guariola, Haaland'ı öperek zaferi kutladı.

İstanbul’da yapılan finalde Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Manchester City, tarihinde hiç Süper Kupa için sahaya çıkmamıştı. Avrupa Ligi’ni kaldıran Sevilla ise yedinci kez finaldeydi. Daha önce Süper Kupa’yı sadece bir kez alabilen İspanyol takımı altıncı kez stattan boynu bükük ayrılmak istemiyordu.

Kevin De Bruyne uzun süre sahada olmayacakKevin De Bruyne uzun süre sahada olmayacak

Bu yıl 48’incisi düzenlenen organizasyona Yunanistan’ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis ev sahipliği yaptı. 25. dakikada Sevilla, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta, Acuna’nın ortasına ceza saha içinde iyi yükselen En-Nesyri, iki Manchester Cityli defans oyuncusunun arasından düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk yarısı, Sevilla’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada bu kez kontratakla etkili olan Sevilla’da Ocampos’un sol kanattan ara pasıyla kaleciyle ceza sahası içinde karşı karşıya kalan En-Nesyri’nin yerden şutunda meşin yuvarlağı, Ederson kurtardı.

Premier Lig'de Ali Cabbar olayı: Moises CaicedoPremier Lig’de Ali Cabbar olayı: Moises Caicedo

63. dakikada Manchester City, skora denge getirdi. Rodri’nin ceza sahasına girmeden sol kanattan ortasına arka direkte iyi yükselen Palmer, ters ayakta yakalanan kalecinin müdahale edemeyeceği köşeye düzgün bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ve skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere bitti. Statüye göre uzatma oynanmadı ve direkt penaltılara geçildi. Manchester City’de Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish, Walker; Sevilla’da Ocampos, Rafa Mir, Rakitic, Montiel penaltıları golle sonuçlandırdı. İspanya temsilcisinde Gudelj’in penaltısı direkten döndü ve rakibini 5-4 mağlup eden Manchester City, kupanın sahibi oldu.

Barcelona ve Bayern Münih’i çalıştırdığı dönemde Süper Kupa’yı kazanan İspanyol teknik adam Pep Guardiola, aynı başarıyı bu turnuvada ilk kez boy gösteren Manchester City ile de tekrarladı. Daha önce bir kez bu kupayı kazanan Sevilla ise altıncı kez kaybetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.