Singapur’da tarihi kara para aklama baskını: Yakalananlardan biri Türk pasaportlu

Suç oranı en düşük ülkelerden biri olan Singapur'da ülkedeki en büyük kara para aklama operasyonlarından biri yapıldı. Lüks evler, araba ve saatler dahil 735 milyon dolarlık eşyanın ele geçirildiği operasyonda 10 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan birisi Türk pasaportuna sahip.

Dünya 18 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Singapur'daki kara para aklama operasyonunda 10 kişi tutuklandı. Adı açıklanmayan 42 yaşındaki kişinin Türk pasaportu taşıdığı belirtildi.

Singapur’da ülkenin en büyük kara para aklama operasyonlarından biri düzenlenirken polis lüks ev, araba ve saatler dahil 735 milyon dolarlık eşya ele geçirdi. Tutuklanan 10 kişi arasında Türk pasaportu taşıyan birisi de bulunuyor.

BBC’nin haberine göre polis ele geçirilen külçe altınlar, tasarım çanta, şarap ve 23 milyon Singapur doları nakit paranın fotoğrafını yayımlarken, yaşları 31-44 arası değişen tamamı yabancı pasaport sahibi 10 kişiye dair bazı detayları da açıkladı. Bu kişiler kara para aklama ve sahtecilik suçlarından tutuklandı. Tutuklananlarda Çin, Kamboçya, Türkiye ve Vanuatu pasaportları bulunuyordu. Hiçbirinin Singapur’da oturma izni bulunmuyordu.

42 yaşında olduğu belirlenen Türkiye vatandaşı erkeğin üzerinden ayrıca Çin ve Vanuatu pasaportu da çıkarken bu kişinin el konan varlıkları şöyle sıralandı:

  • Yaklaşık 720 bin Singapur doları nakit (Yaklaşık 530 bin ABD Doları)
  • 36 lüks saat ve çanta
  • 29 milyon Singapur dolarından fazla değeri olan 4 ev, 4 araç. (Yaklaşık 21 milyon 345 bin ABD doları)
  • Toplam bakiyesi 1.18 milyon Singapur dolarıdan fazla olan 2 banka hesabı.
  • Singapur dünyadaki suç oranı en düşük ülkelerden biri ve bu büyüklükteki baskınlar nadiren görülüyor.

Operasyonda ülkenin en çok rağbet gören bölgelerinde olanlar da dahil olmak üzere 94 ev ve 50 araca el konuldu. Suç oranı en düşük olduğu ülkelerden biri olan Singapur’da bu tür operasyonların sık görülmediği belirtilirken, polisin ticari işler departmanı müdürü David Chew, “Singapur’un suçlular için güvenli bir sığınak olarak kullanılmasına sıfır tolerans gösteriyoruz. Bu suçlulara mesajımız basit, sizi yakalarsak tutuklarız. Haksız kazançlarınızı bulursak onlara el koyarız” dedi.

İtalya'da Silandro kasabasında 50 yıl sonra cinayet işlendi: Cinayet şüphelisi Türk tutuklandıİtalya’da Silandro kasabasında 50 yıl sonra cinayet işlendi: Cinayet şüphelisi Türk tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.