Gece yarısı açıklaması istifa getirdi… Beşiktaş’ta neler oluyor?

Beşiktaş, Anderson Talisca ve Sergio Ramos transferi için girişimde bulunduğunu ancak maliyet nedeniyle vazgeçtiğini açıkladı. Bu açıklama yönetimde istifa getirdi. 10Haber, Beşiktaş'ta perde arkasında yaşananları araştırdı.

Spor 23 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş yönetiminde yaşanan transfer krizi sonrası Serhan Çetinsaya istifasını verdi.

Beşiktaş yönetimi, transfer döneminde taraftarlardan büyük tepki aldı. Kadrosunu Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlai, Ante Rebic, Jean Onana, Bakhtiyor Zaynutdinov, Milot Rachica gibi isimlerle güçlendirmesine karşın tribünler Pendikspor maçı sonrası faturayı başkan Ahmet Nur Çebi’ye kesti. Çebi ve transfer komitesi, Şenol Güneş’in söylemi doğrultusunda eski oyuncuları Talisca için girişimlere başladı, İspanyol yıldız Sergio Ramos ile temas kuruldu.

Şenol Güneş açıklamasında “Talisca ile görüntülü konuştum. Çok özlediğini ve gelmek istediğini söyledi ama fiyat 10 milyon euro’dan aşağı değil. Talisca, almak taraftara daha farklı bir heyecan katar. Alınsa başka oyuncu almaya gerek yok çünkü fazla mevkiyi alternatif haline getiriyor. O tarza daha uygun fiyata farklı bir oyuncu bulursan yine alırız. Talisca ‘Orta yol bulalım, gelmek istiyorum’ dedi. Ama istemek başka, gerçekler başka bir şey” demişti.

Çebi'den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruzÇebi’den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruz

Ancak bu sözler siyah beyazlıların başını ağrıttı. El Nassr, Anderson Talisca ile kulübün bilgisi dışında görüşüldüğü gerekçesiyle Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etti. Bu da siyah beyazlı yönetimin geri adım atmasına neden oldu.

Nitekim Suudi kulüp Talisca ile daha yakın zaman önce sözleşme yeniledi. Bu oyuncunun serbest kalma bedeli 20 milyon Euro, yıllık ücreti ise 10 milyon Euro. Beşiktaş’ın bu rakamları vermesine imkan pek gözükmüyor.

Beşiktaş Ramos ile anlaştı ama…

Bir başka transfer kavgası ise ünlü İspanyol oyuncu Sergio Ramos’un adıyla sürüyor. Kulüp dün gece Ramos ile temas edildiğini doğruladı ama mali sebeplerle, halen bonservisini elinde tutan ıyuncu ile anlaşılamadığını duyurdu. Bu açıklama sonrası Beşiktaş yönetiminden Serhat Çetinsaya istifa ettiğini duyurdu.

Beşiktaş’a yakın TRT yorumcusu Fatih Doğan’ın anlatımıyla Serhat Çetinsaya’nın sözlü istifa etmesine neden olay şöyle gelişti: Beşiktaş’ta Sergio Ramos görüşmelerini, Serhan Çetinsaya yürütüyordu. Beşiktaş, ilk olarak Ramos’a yaklaşık 8 milyon euro teklif etti. Bu teklif, Ramos tarafından kabul görmedi. İspanyol oyuncunun isteğiyse 13 milyon euroydu. Serhan Çetinsaya, pazarlıklar sonucunda belli bir ücret karşılığında Sergio Ramos ile prensipte anlaşma sağladı.

Yabancı basında ‘Beşiktaş’tan Galatasaray’e Sergio Ramos çalımı’ haberleri de bu anlaşmadan sonra çıktı. Ancak Başkan Çebi, anlaşılan rakamın ödenebilir olmadığını düşündü ve Çetinsaya’nın anlaşmasını uygulamaya koymadı, onun yerine gece yarısı kulüpten şu açıklama yapıldı:

“Her kulübün, her başkanın ve her teknik adamın kadrosunda görmek isteyeceği, kaliteleriyle dünya futbol piyasasında önemli bir yere sahip başarılı futbolcular Anderson Talisca ile Sergio Ramos, kulübümüzün de transfer gündeminde yer almışlardır. Bu doğrultuda; gerek Anderson Talisca ve kulübüyle gerekse de bonservisi elinde bulunan Sergio Ramos’la temas kurulmuş; Kulübümüzün menfaatleri gözetilerek yürütülen görüşmeler, maddi konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle sona erdirilmiştir.”

Galatasaray ve Trabzonspor’dan sonra Beşiktaş da ‘hakem’ dediGalatasaray ve Trabzonspor’dan sonra Beşiktaş da ‘hakem’ dedi

Serhan Çetinsaya istifasını verdi, Çebi kabul etti

Açıklama Talisca ve Ramos transferiyle ilgilenen Serhan Çetinsaya’yı açıkta bıraktı. Beşiktaş yöneticisi, oyuncunun marka değeri nedeniyle, bu sürecin sponsor desteğiyle yönetilebileceğine inanıyordu. Yapılan açıklamanın ardından Çetinsaya, sözlü istifasını Ahmet Nur Çebi’ye verdi.

Gazeteci Ali Fuat Duatepe, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Beşiktaş yönetiminden istifa eden asbaşkan Serhan Çetinsaya ile az önce konuştum. İşte söyledikleri: Sayın başkana istifa etmek istediğimi söyledim, kabul etti. Bu yol ayrılığıdır, fikir ayrılığıdır. Beşiktaş benim çocuklarıma mirasımdır. Maddi manevi kulübümün yanımda olmaya devam edeceğim. Kendisine kulüpten alacaklarını sordum: Konu Beşiktaş olduğunda para konuşmayı doğru bulmuyorum. Az önce dediğim gibi her zaman Beşiktaş’a hizmet etmeye hazırım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.