Tamer Karadağlı’nın yol haritası belli oluyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne Tamer Karadağlı'nın getirilmesinin ardından yeni sezonun yol haritası şekilleniyor. İddialara göre genel müdür yardımcılığına Sükun Işıtan getirilecek. Ayrıca Karadağlı, mezunu olduğu Bilkent Üniversitesi'nden hocalarına müdürlük görevlerini verecek.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanan Tamer Karadağlı'yı ziyaret etti. Karadağlı, Ersoy’a Ekim ayında perdelerini açacak olan Devlet Tiyatroları'nda sahnelenecek temsiller hakkında bilgi verdi. Ersoy, yeni sezonda sanatçılar tarafından giyilecek kostümlerin hazırlık çalışmalarını inceledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’nın atanmasının yankıları sürerken Karadağlı’nın yol haritası da şekilleniyor. Cumhuriyet’ten Öznur Oğraş Çolak’ın haberine göre genel müdür yardımcılığına Sükun Işıtan’ın getirilmesi bekleniyor. Ayrıca Karadağlı, kendisinin de mezun olduğu Bilkent Üniversitesi’nden isimleri müdürlük görevlerine getirecek.

Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’ne atanmasıyla birlikte istifalar ve tepkiler de arka arkaya gelmişti. İstanbul, Ankara ve İzmir DT Müdürleri istifa dilekçelerini verdi. Bu istifalar henüz kabul edilmese de Devlet Tiyatroları’nda başrejisör olarak görev yapan Bengisu Gürbüzer Doğru istifa etmiş ve istifası kabul edilmişti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’nın atanmasının ardından genel müdür yardımcılığına Sükun Işıtan’ın getirilmesi bekleniyor.

Rejisör kadrosunda olmayan Işıtan, baş rejisörlüğe vekaleten atanmak istenmiş

İddialara göre Sükun Işıtan yeni dönemde genel müdür yardımcısı olarak göreve başlayacak. Ancak işin başka bir boyutu daha var. Rejisör kadrosunda olmayan Işıtan, baş rejisörlüğe vekaleten atanmak istenmiş. Sorun fark edilince de vekaleten kelimesi  imzalarda ‘yerine bakan’ olarak düzeltilmiş. Devlet Tiyatroları’nın yeni sezonuna dair bir başka iddia ise Eray Eserol’a Ankara müdürlüğü teklif edildiği ancak Eserol’un şu an için görevi kabul etmediği.

Yönetim kadroları Bilkent hocalarına

Karadağlı’nın yol haritasının bir başka hamlesi ise kendisinin de mezun olduğu Bilkent Üniversitesi hocalarını yönetim kademesine getirecek olması. İzmir, İstanbul ve Ankara istifa dilekçelerini verdiler ama sınavın bitmesini bekliyorlar. Sınav bitene kadar görevlerine olması gerektiği gibi devam ediyorlar. Karadağlı, büyük ihtimalle bölgelere dokunmayacak ama İstanbul, Ankara ve İzmir önemli bir değişim geçirecek. Haftaya ise bölge müdürlerinin durumu yeni atamalarla belirlenecek.

Bakandan ziyaret

Karadağlı’nın ilk hamleleri bunlar olurken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan Tamer Karadağlı’yı ziyaret etti. Ersoy, yeni sezonda sahnelenecek temsiller hakkında bilgi aldı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ne giden Ersoy’u, Tamer Karadağlı karşıladı. Karadağlı, Ersoy’a ekim ayında perdelerini açacak olan Devlet Tiyatroları’nda sahnelenecek temsiller hakkında bilgi verdi. Ersoy, yeni sezonda sanatçılar tarafından giyilecek kostümlerin hazırlık çalışmalarını inceledi.

Tiyatro içinde tiyatro: Gözler Karadağlı'da peki imza yetkisi kimde?Tiyatro içinde tiyatro: Gözler Karadağlı’da peki imza yetkisi kimde?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.