Beşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, Pendikspor maçında iptal ediler gol için MHK'nın yan hakemin yanlış yaptığını kabul ettiğini söyledi. Ezeli rakiplerinin transferlerini devlet ve TFF'nin irdelemesini istedi.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Emre Kocadağ, Pendikspor maçıylailgili MHK'nın açıklamasından tatmin olmadığını söyledi.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Süper Lig’in 2. haftasında 1-1 beraberlikle sona eren Pendikspor maçında verilmeyen golleriyle ilgili Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yaptıkları başvuruya cevap geldiğini söyledi. Kocadağ’ın Kiev’le yapılacak maç öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamalar özetle şöyle…

Şenol Güneş, Mircea Lucescu'ya karşıŞenol Güneş, Mircea Lucescu’ya karşı

MHK yan hakemin yanlış yaptığını bildirdi: Pendikspor maçında sonra MHK’ye başvurduk. Bugün bize yazılı bir şekilde MHK Başkanı’ndan geri dönüş oldu. Yan hakemin durduğu nokta doğru ama pozisyon tamamlanmadan önce bayrağı kaldırması yanlış diye söylüyor. VAR hakeminin izleyeceği doğru açıda görüntü yok. Federasyon her zaman teknolojiyle alakalı şovu çok iyi yapıyor. Dünya standartlarıyla yarıştığımız iddia ediyor ve hakemleri bile yapay zekayla atıyoruz diye hava atıyor. Bu bir rezalettir. Hala ben TFF’nin ya da yayıncı kuruluşun görüntü noktasında VAR’ın cevabını kabul etmiyorum. Taraftarın görüntülerinden topun çizgiyi geçip geçmediğin belirlemeye çalışmamız kadar rezil bir durum açıklanamaz. Bu görüntü olayı başlı başına rezalet.

Beşiktaş'ta seçim ateşi yanıyor! Hasan Arat kibriti çaktıBeşiktaş’ta seçim ateşi yanıyor! Hasan Arat kibriti çaktı

Hata değil kötü niyet: MHK Başkanı’nın kabul ettiği bir hata var. Yan hakemin erken kaldırdığı bayrak. Bu hata olarak nitelendirilebilir ama benim için hata değil kötü niyettir. Bu yan hakeme bayrağı kaldıran kim? Bu kolu ona kaldırtanlar belli. Kamerayı oraya yerleştirmeyenler de aynı grubun bir parçası. Bugün itibariyle 2 puanımız maalesef hakem hatasından alınmıştır. Bunların sorumlularını bulmak federasyona aittir. Beşiktaş olarak başkaları gibi ‘belge var, onu açıklarız’ gibi boş atıp dolu tutma maceralarına girmeyiz. Bunun hesabını Beşiktaş camiası sorar. Bunun takipçisi olacağız. MHK Başkanı hata diyerek geçiştiremez. Hatayı yapanın cezasını vermek durumunda. Top çizgiyi geçti geçmedi noktasında görüntü yok bahanesini kabul etmiyoruz.

Gece yarısı açıklaması istifa getirdi... Beşiktaş'ta neler oluyor?Gece yarısı açıklaması istifa getirdi… Beşiktaş’ta neler oluyor?

Sosyal medyada manipülasyon var: Transferde birçok dünya yıldızını getirdik. Bunların çoğu Beşiktaş’a maliyetinin yarısına geldi. Bu noktada kendimizi başarısız görmüyoruz. Sosyal medyadaki durum ve manipülasyonun sirayet ettiği durumlar var. Beşiktaş taraftarını gayet iyi anlıyorum. En büyük amacımız Beşiktaş mutlu olsun, şampiyon olsun. Beşiktaş bir oyuncuya 15-20 milyon euro vermedi diye eleştiri yapmayı anlamam. Camianın büyüklerini anlamam. Pendik maçında hakem tarafından durdurulmuşuz, burada taraftarın tepki vermesi gereken nokta hakem, federasyon.

PFDK mevsimi başladı: 3 büyük kulübün başkanına sevkPFDK mevsimi başladı: 3 büyük kulübün başkanına sevk

Kendini övdüren yöneticileri gördük: Eski yönetimde de vardı, sosyal medyada kendini övdürmek için para harcayan yöneticileri de gördük. Sosyal medyadan yola çıkıp yolda kalanları Türkiye çok gördü. Mali kongre önümüzdeki aylarda yapılacak. Orada Beşiktaş’ın sorunları nedir onu ortaya koyacaksınız. Son 10 yılda 2 kere icra memurları kapıya dayandı. Çebi önde ben arkasından girdim. O gün Beşiktaş’tan geçmeyenler kimsenin kafasını bulandırmasınlar. İstişare edilmesi gereken yerler genel kurullardır. Sosyal medya değildir. Taraftarı manipüle edip, sosyal medya aracılığıyla insanları manipülasyona uğratıp bizim konsantrasyonumuzu bozmaya çalışmak yakışık almıyor. Dijital medya sahipleri ya Galatasaraylı ya Fenerbahçeli. Beşiktaşlı kimseyi göremezsiniz. Bunların Beşiktaş’ın iyiliğini istediğini düşünmüyorum.

Çebi'den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruzÇebi’den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruz

Olağanüstü genel kurul gündemimizde yok: Olağanüstü genel kurul gündemimiz yok. İşimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Yeter ki camia destek olsun. Bu desteği göstersin. Biz kimseye boyun eğmeyiz. Federasyondan da hesap sorarız, Beşiktaş’ın 1 kuruşunu kimseye boşu boşuna vermeyiz. Taraftarın beklentisi başımızın üstüne. Talisca için özlem duyuyorsa bizim bunu görmezden gelme durumu olamaz. Girişimleri yaptık ama kulübü öyle bir şey düşünmüyor. Oradan dönüş olursa takipteyiz. Ramos’un 15 milyon euro civarı vergi hariç maliyeti var. Geçmiş dönemde buradaki insanları popülist diye itham edenler. Bugün niye bu transferleri yapmadınız diye kızan taraftarla beraber bize serzenişte bulunuyor.

Galatasaray ve Trabzonspor’dan sonra Beşiktaş da ‘hakem’ dediGalatasaray ve Trabzonspor’dan sonra Beşiktaş da ‘hakem’ dedi

TFF ve devlete sponsor çağrısı: Yıldız transferinde kimse sponsorluk için devreye girmedi. Bu parayı vereceğim, bu transferi yapacağım diyen birini görmedim. Keşke öyle bir şey olsa. İnsanlar adım atmıyoruz sanmasın. Kampanyalarda yapılan ödemeler ortada. Bunlar hep sosyal medyada insanları kandırıyorlar. Bize gelip şu transferi yapın şu parayı vereceğim diyen olmadı. Başka takımlarda bu var. Futbol çok kirli işlerin döndüğü bir endüstri. Bu noktada bir istihbarat yürütmesi lazım TFF’nin. Bu transferleri yapanlar kim, ismini açıklamayan hayırseverler kim onları da görelim. Bu transferler neyin karşılığında yapılıyor, bu soruların cevabını devlet zaten biliyordur. Kimse bizden Beşiktaş ekonomisin bozacak maliyette transfer beklemesin.

Stat sponsorluğu bitecek: Beşiktaş transfer yapacak. Stat sponsorluğu konusu ay sonuna kadar bitecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.