Rekabet Kurumu, yayınevlerini ve özel okulları ‘sigaya çekmeye’ karar verdi

Rekabet Kurumu soruşturmaları hız kesmeden devam ediyor. Kurul, eğitim sektöründeki 4 yayınevine ve Kocaeli'deki 5 özel okulu sigaya çekecek.

Ekonomi 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Pazartesi bir gözlük firması hakkında para cezası kararı veren Rekabet Kurulu, bugün de 14 şirkete soruşturma açtığını duyurdu.

Rekabet Kurulu mesaisine tam gaz devam ederken sıra eğitim sektörüne geldi. Kurul, eğitim üzerine faaliyet gösteren 4 yayınevine ve Kocaeli’deki 5 özel okula soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Kurul’un internet sitesinde paylaştığı açıklamada Başkent Ankara Yayıncılık Eğitim Hizmetleri, Batuksan Eğitim Hizmetleri ve Yayıncılık, Bilfen Yayıncılık ile Uzman Kariyer Kitabevi Yayın Dağıtım Eğitim ve Öğretim Hizmetleri’ne soruşturma açıldı.

Sahibinden.com 40,1 milyon lira ceza aldı: Artık ilanlar taşınabilecekSahibinden.com 40,1 milyon lira ceza aldı: Artık ilanlar taşınabilecek

Bu şirketlerin, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinde düzenlenen rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri değerlendiren Kurul, bu şirketlere soruşturma açılmasına karar verdi.

Aynı zamanda Rekabet Kurulu, ön araştırmadaki bulguları ciddi ve yeterli bularak; Ali Korkmaz Özel Eğitim Kurumları Gıda Nakliye Tic. ve San. Ltd. Şti., İzmat Özel Eğitim Yayıncılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Murat Yıldırım Eğitim Hizmetleri San. ve Tic. AŞ, Özel Küçükaydın Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. ve Sungurbey Eğitim ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumu, mayacılara ‘kartelleşme’ cezası kesecekRekabet Kurumu, mayacılara ‘kartelleşme’ cezası kesecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.