Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor seriye bağlıyor, Caner Erkin öne çıkıyor

TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, geçtiğimiz cumartesi günü Tuzlaspor'u 5-0 gibi çarpıcı bir skorla mağlup etti. Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı takım, deneyimli oyuncu Caner Erkin'in skor katkısı yaptığı 3 maçını da kazanarak sezona 9 puanla girdi.

Spor 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Eyüpspor TFF 1. Lig'de sezona fırtına gibi girdi.

Eyüpspor geçen sezona çok iyi başladı ancak daha sonra istikrarsız görüntüsüyle play-off biletini son anda aldı. Ekip, play-off mücadelesinde Sakaryaspor’a elenerek Süper Lig’e çıkma şansını yitirdi. Bu sezona da iddialı transferler Süper Lig hedefiyle giren Eyüpspor, ilk 3 hafta sonunda adeta rakiplerine gözdağı verdi.

Birinci hafta mücadelesinde Ankara deplasmanında Keçiörengücü’yle karşılaşan İstanbul temsilcisi, bu karşılaşmayı milli sol bek Caner Erkin’in serbest vuruştan attığı şık golle kazandı. Eyüp, sezonun ikinci maçında kendi sahasında Kocaelispor’u konuk etti. Marmara derbisi Eyüp’ün 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı. Caner Erkin bu karşılaşmayı da boş geçmedi ve atılan iki gole de katkı vererek 1 gol ve 1 asistle 90 dakikayı tamamladı.

PFDK fazla mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe'ye uyarı, Beşiktaş'a sevkPFDK fazla mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe’ye uyarı, Beşiktaş’a sevk

İstanbul temsilcisi ligin 3. hafta karşılaşmasında sahasında bir başka İstanbul ilçe ekibi Tuzlaspor’u konuk etti. Sarı-morlu takım bu maçı da Mustafa Pektemek, Robin Yalçın, Ahmed Kutucu (2) ve Luccas Claro’nun golleriyle 5-0 kazandı. Kaptanlık pazu bandını taşıyan Caner Erkin bu mücadeleyi de bu boş geçmedi ve 1 asist yaptı. Caner böylece ilk 3 haftalık kısmı toplamda 2 gol ve 2 asist olmak üzere 4 gol katkısıyla geçti.

Kadrosunda Süper Lig tecrübesi olan birçok oyuncuyu barındıran Eyüpspor, bu sonuçlarla beraber TFF 1. Lig’in ilk 3 haftasını 9 tam puanla kapatan tek takım olarak zirvede bitirdi. Geçen sezonun sonlarında takımın başına geçen ve bir süre galibiyet sevinci yaşamakta güçlük çeken Arda Turan da kamp dönemi geçirdiği takımıyla beraber iyi bir görüntü verdi. Turan, Instagram üzerinden bir futbol severin “Arda’nın bu takımdan Atletico’ya yükseleceğini düşünen var mı gerçekten” şeklinde yaptığı yoruma “Manisa’dan da Barcelona’ya gideceğimi düşünen yoktu. Alışığım ben” şeklinde cevap verdi.

Turan futbolculuk kariyerinde Manisaspor ve Galatasaray formalarını giydikten sonra LaLiga devlerinden Atletico Madrid’e transfer olmuş, buradan da dünya devi Barcelona’ya giderek Blaugrana’nın formasını terletmişti. Arda daha sonra Türkiye’ye dönerek Başakşehir ve Galatasaray gibi takımların formalarını giymiş, futbolculuk kariyerini bitirdikten sonra da teknik direktörlük kariyerine adım atmıştı. Turan her ne kadar geçen sezon hayal kırıklığı yaşamış olsa da Eyüpspor’un yeni sezon başlangıcıyla beraber Süper Lig’e teknik direktör olarak yükselebileceğini gösterdi.

Manisa 3. haftayı da namağlup geçtiManisa 3. haftayı da namağlup geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.