The Bodrum Cup’ta yelkenler Cumhuriyet’in 100. yılı için açılıyor

Bu sene 35.'si düzenlenecek The Bodrum Cup'ın programı açıklandı. Yelkenliler bu sene Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine açılacak ve organizasyon bir nevi 100. yıl kutlaması niteliği taşıyacak.

Spor 29 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
The Bodrum Cup başlıyor.

The Bodrum Cup’ın 35. edisyonu bu sene düzenlenecek. Era Bodrum Yelken Kulübü’nün 1989 yılında hayata geçirdiği proje aralıksız olarak sürüyor. Söz konusu organizasyon yelkencilik adına büyük öneme sahip. Bu sene yapılacak organizasyonun bir başka önemi de Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayacak şekilde planlanması. Buna göre 2 Ekim tarihinde The Bodrum Cup’ın bayrak gemisi STS Bodrum liderliğinde filo Selanik’te buluşacak. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev ziyaret edilerek Cumhuriyet’in 100. yılını anma etkinlikleri başlayacak.

Selanik’ten hareket eden filo daha sonra İstanbul’a gelecek ve 7-8 Ekim tarihlerinde Dolmabahçe Sarayı önünde Selamlama Etkinliği ardından İstanbul Boğazında kortej geçişi yapılacak. Davetlilerle beraber daha sonra limanda buluşan filo burada hem Cumhuriyet’in 100. yılını hem de The Bodrum Cup’ın 35. yılını kutlayacaklar.

Yarış Merkezi’nin açılış tarihi 16 Ekim olarak belirlenmiş durumda. 21 Ekim Cumartesi günü 35. The Bodrum Cup final yarışı yapılacak. Yarışı takiben hem 100. yıl kupası hem 35. kupa büyük bir konser eşliğinde sahiplerine verilecek. 16-21 Ekim tarihleri arasında Yarış Merkezi’nde çeşitli sanat galerileri ve özel etkinlikler davetlilerle buluşturulacak.

Okyanusu tek başına aşan ilk Türk kadınOkyanusu tek başına aşan ilk Türk kadın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.