Yönetmen Denis Villeneuve, ‘Dune: 3’ün hayallerini kuruyor

Hollywood grevi nedeniyle gösterimi 2024’e ertelenen 'Dune’un ikinci filmini izlemek için epey beklemek gerekse de yönetmen Denis Villeneuve’den heyecanlandıran açıklama geldi: Üçüncü film gelebilir. Villeneuve bir şeyler yazdığını ve 'The Messiah of Dune' kitabını uyarlamak istediğini de söyledi.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
‘Dune 2’nin kasım ayındaki gösterimi 15 Mart 2024’te ertelendi.

Hollywood Oyuncular Birliği grevi senenin merakla beklenen yapımlarının vizyon tarihini ertelemiş olabilir ancak bu durum, sevindirici gelişmelerin duyurulmasına engel değil.

Oscar için mücadele edecek yapımlardan biri olması beklenen ‘Dune 2’nin kasım ayındaki gösterimi 15 Mart 2024’te ertelenmişti. Ancak serinin yönetmeni Denis Villeneuve’den heyecanlandıran bir açıklama geldi. Daha ikincisi bile gösterime girmemiş ‘Dune’un, üçüncü filmi gelebilir. Yönetmen Empire dergisiyle yaptığı bir röportajda bilim kurgu film serisinin olası üçüncü bölümü hakkında konuştu,  “Bir üçleme yapmayı başarırsam, bu rüya gibi bir şey olurdu” dedi.

Villeneuve, Cate Blanchett başkanlığındaki 71.Cannes Film Festivali’nin jüri üyelerinden biriydi.

‘Yazılmış kelimeler var’

‘Dune’ filminin devamı, ikinci bölümün gişede elde edeceği başarıya bağlı olsa da Villeneuve, rüyasını gerçeğe dönüştürmek için çalışmalara bile başlamış. Öyle ki yönetmen “yazılmış kelimeler olduğunu söyleyeceğim” bile dedi. Yönetmen ayrıca olası üçüncü filmde, ‘The Messiah of Dune’ kitabını uyarlamak istediğini de açıkladı:

“Dune’un olağanüstü bir filmini çekebileceğimiz bir devam romanı var: ‘The Messiah of Dune’. Ben her zaman bir üçlemenin yapılabileceğini düşündüm. Olup olmayacağını elbette daha sonra göreceğiz. Bu yıllar sürecek bir çalışma. Bundan daha ilerisine gitmeyi düşünemiyorum.”

Frank Herbert’ın bilim kurgu klasiği roman serisinin ilk kitabını kaynak olarak alan film, Dune evrenini ve ana karakter Paul Atreides’in etrafında gelişen olayları anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, David Dastmalchian, Jason Momoa, Dave Bautista, Oscar Isaac ve Javier Bardem gibi isimlerin yer aldığı ‘Dune: Part 2’nin başlangıçta 3 Kasım’da prömiyer yapması planlanmıştı.

Grev etkisini göstermeye başladı: 'Dune 2’den sonra film ertelemeleri devam ediyorGrev etkisini göstermeye başladı: ‘Dune 2’den sonra film ertelemeleri devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.