İşte Galatasaray’ın Devler Ligi grubu

Şampiyonlar Ligi’nde Türk futbolunu temsil eden takım Galatasaray’ın grup aşamasında karşılaşacağı rakipler belli oldu. Sarı-kırmızılılar, A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag'la eşleşti.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu.

Galatasaray, 2022-23 sezonunu Süper Lig şampiyonu olarak tamamladıktan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma mücadelesine 2. ön eleme turundan başladı. Bu turda Litvanya’nın Zalgiris ekibiyle eşleşen sarı-kırmızılılar söz konusu turu 2-2 ve 1-0’lık maçlarla geçti. Cim-Bom, üçüncü turda Olimpija Ljubljana ile eşleşirken Slovenya’daki ilk maçı 3-0, İstanbul’daki maçı 1-0 kazanarak play-off aşamasına geçti. Play-off aşamasında rakip Norveç ekibi Molde’ydi. Molde deplasmanında Arjantinli yıldız forvet Mauro Icardi’nin yıldızlaştığı gecede 3-2 kazanan Galatasaray İstanbul’daki rövanş maçında zorlansa da sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 2019-20 sezonunun ardından ilk kez Şampiyonlar Ligi biletini aldı. Tarihinde 17. kez Devler Ligi’nde mücadele edecek Galatasaray’ın grup aşamasındaki rakipleri ise Monaco’da yapılan kura çekiminde belli oldu. Sarı-kırmızılı ekip A Grubu’nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag’la eşleşti.

Galatasaray altyapısında ne oluyor? Ortalığı karıştıran sözlerGalatasaray altyapısında ne oluyor? Ortalığı karıştıran sözler

İşte Şampiyonlar Ligi grupları:

A Grubu: Bayern Münih, Manchester United, Kopenhag, GALATASARAY

B Grubu: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens

C Grubu: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

D Grubu: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

E Grubu: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

F Grubu: PSG, Borussia Dortmund, Milan, Newcastle United

G Grubu: Manchester City, RB Leipzig, Kızılyıldız, Young Boys

H Grubu: Barcelona, Porto, Shakhtar Donetsk, Antwerp

Ümit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun'a seslendi: Biz gerizekalıydıkÜmit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun’a seslendi: Biz gerizekalıydık

Başkan Özbek’ten ilk yorum: Hayal ettiğim grup…

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kura çekimi sonrası ilk açıklamasında “”Ben önümüzdeki maçlarda Galatasaray’ın kendine yakışır şekilde Türkiye’yi temsil edeceğinden ve en güzel sonuçları alacağından eminim. Hem Galatasaray hem Türkiye’ye bu kura hayırlı olsun. Taraftarlarımızı, 50 bin kişiyi Rams Stadyumumuza bekliyorum. Hayal ettiğim gruplardan bir tanesi çıktı.” sözlerine yer verdi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise “”Sanırım en zorlu grup. Hayırlı uğurlu olsun. Önemli olan Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek. Türk futbolunun değeri artıyor. Sıralamada 9. duruma geldik.” açıklamasını yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.