Woody Allen: MeToo hareketini destekliyorum ama iptal kültürünü aptalca buluyorum

Wood Allen'ın ‘Coup de Chance’ filmi 80. Venedik Film Festivali'nde ilk gösterimini yaptıktan sonra yönetmen bunun neden son filmi olabileceğini açıkladı. Ayrıca hakkındaki istismar suçlamaları karşısında suçsuz olduğu iddiasını sürdürdü. Hatta iptal kültürünü neden aptalca bulduğunu açıkladı.

Kültür Sanat 5 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Allen'ın filmi dün Venedik'te ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Yönetmen Wood Allen’ın ‘Coup de Chance’ filmiyle 80. Venedik Film Festivali’nin  yarışma dışı kategorisinde festival izleyicileriyle buluştu. Ve bu muhtemelen 87 yaşındaki yönetmenin son filmi olacak.

Aslında yönetmen sık sık emekli olacağını söyleyip sonra bunu inkar ediyor ancak bu kez yaratıcı anlamda bir kriz nedeniyle değil, film çekerken yaşanılan finansal sorunların kendisini durdurduğunu açıkladı. Variety’e konuşan yönetmen aslında birçok fikrinin olduğunu ancak başka şeylere enerjisinin kalmadığını söyledi: “Eğer finanse etmek kolay olsaydı, filmler için birçok fikrim var ve bunu yapmaya hevesli olurdum. Ama bundan öte, para bulmak için çok zaman harcayacak eski enerjiye sahip olup olmadığını bilmiyorum.”

‘Aptalca hale geldiğinde, aptalca olur’

Yönetmenin evlatlık kızı Dylan Farrow, Allen’ı çocukken kendisini taciz etmekle suçlamıştı. Bu durum da Allen’ın özellikle ABD’de gözden düşmesine neden oldu. Variety için röportajı gerçekleştiren Elsa Keslassy, Allen’ın Farrow ve ABD’deki itibarı hakkında yorum yapmasını istediğinde ruh halinin değiştiğini, Allen’ın dalgınlaştığını aktardı. Allen ayrıca MeToo hareketi hakkında da soruları yanıtladı. Hareketin destekçisi olduğunu söyleyen yönetmene hâlâ aynı fikirde olup olmadığı soruldu. Allen faydalı olduğunu düşündüğü örnekler olduğunu söylelese de iptal kültürünün genel olarak aptalca bulduğunu açıkladı.

“Benim için, gerçek anlamda fayda sağlayan, örneğin kadınlar için olumlu bir şey yapan herhangi bir hareket iyi bir şeydir. Aptalca hale geldiğinde, aptalca olur. Çok faydalı olduğunu okuduğum örnekler var, kadınlar için çok faydalı olmuş durumlardan bahsediliyor ve bu iyi bir şey. Bir gazete hikayesinde bazı durumların aptalca olduğunu okuduğumda, o zaman saçma oluyor.”

Yönetmen aptalca hale gele gelme halini ise şöyle açıkladı: “Bazen saçma oluyor. Gerçekte bir feminist meselesi veya kadınlara adaletsizlik meselesi olmayan durumlar için. Aslında çoğu insanın herhangi bir saldırgan durum olarak görmeyeceği bir şeyi bir mesele haline getirmeye çok aşırıya kaçıldığında.”

Leonardo DiCaprio ve Bradley Cooper'ın filmleri Londra'daLeonardo DiCaprio ve Bradley Cooper’ın filmleri Londra’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.