İsveç 3. Lig takımı ofsayt kuralının açığını buldu

İsveç 3. Lig’de Güney Grubu’nda yer alan Torns IF kulübü, sosyal medya hesabında futboldaki ofsayt kuralının açığını bulduğunu iddia ettiği eğlenceli bir video yayınladı.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ofsayt pozisyonları futbolun en çok tartışılan kurallardan biri.

İsveç 3. Lig’de mücadele eden Torns IF kulübü futboldaki ofsayt kuralının açığını bulduğunu iddia etti. Ajansspor’un haberine göre, İsveç kulübü, futbol oyun kurallarının 11. Maddesi olan ofsayt kuralında belirtilen “Top ile oynanan veya topa dokunulan ilk temas anı kullanılmalıdır” direktifine bağlı olarak eğer bir oyuncu topu ayağının üstüne yapıştırır ve ilk anda ofsayt olmayan bir takım arkadaşı top ayağında yapışık kaldığı sürede savunmanın arkasına gider ve top ondan sonra ayaktan çıkarsa ofsayt olmayacağını iddia ediyor.

Süper Lig'de sıfır tolerans! Agresif teknik direktörler dikkatSüper Lig’de sıfır tolerans! Agresif teknik direktörler dikkat

Aynı şey aslında topun üzerine basarak ilk teması sağlayıp ardından topun o sırada savunmanın arkasına sarkmış oyuncuya ittirerek atılmasında da düşünülebilir. Çünkü futbol oyun kuralları ofsaytta ayağın topa ilk temas anını ofsayt kuralı için temel alıyor.

IFAB’a başvuru yapıldı

Konuyla ilgili olarak IFAB’a başvuru yaptığı söylenen Torns IF’nin bu başvurusunu IFAB değerlendirmeye alır mı bilinmez ama ofsayt kuralında yapılacak ufak bir değişiklikle ‘topun ayakla olan teması bittiği anda ofsayt geçerli olur’ denmesi belki de bu tip açıkların önüne geçecektir.

Futbola Martinelli ve Messi kuralı geldiFutbola Martinelli ve Messi kuralı geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.