Erden Timur: Transfere 30 milyon euro harcadık

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, transfer konusunda konuştu. Bir fırsat çıkması halinde Türk oyuncu alabileceklerini söyleyen Timur, imza paraları ile beraber transfere toplamda 30 milyon euro harcadıklarını belirtti.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da Erden Timur transfer sezonunu değerlendirdi.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edeceği yeni sezona iddialı transferlerle girdi. Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Davinson Sanchez gibi isimleri kadrosuna katan sarı-kırmızılılar hem geçen sezonki başarıyı tekrar etmek hem de Şampiyonlar Ligi’nde rekabetçi olmak istiyor.

Söz konusu transferlerde ve ortaya çıkan kadronun yapılandırılmasında büyük payı olan Başkan Vekili Erden Timur, yaz dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Timur, Tete transferi sonrası Shakhtar Donetsk’in kendilerine dava açtığıyla alakalı haberler hakkında “Tete’nin transferinden önce yaklaşık 6-7 gün 3 ayrı bağımsız kuruluşa konuyu incelettik. Ondan sonra karar verdik. Sonuçta bizim incelememiz ve raporlarımıza göre herhangi bir olumsuzluğun olmayacağını gördük. Oyuncuyla yaptığımız sözleşmede oyuncudan mahsup edilecek bu. Galatasaray’ın ticari anlamda aldığı bir risk söz konusu değil.” dedi.

Erden Timur Tete transferiyle alakalı bilgi verdi.

Zaniolo’nun dönmesini isteriz

Timur geçen sezonun ortasında transfer edilen, geçtiğimiz yaz Aston Villa’ya şartlı zorunlu satın alma maddesiyle kiralanan İtalyan hücumcu Nicolo Zaniolo hakkında “Zaniolo bize 6 ay önce geldi. Oturmuş bir takıma geldiği için çok daha az süre alabildi. O zaman sürekli galip gelen bir takım söz konusu. Bu sene içerisinde hocamız da o bölgede daha farklı alternatifleri görmek istiyordu. Premier Lig olunca Zaniolo’nun gitme arzusu da vardı. Bizim önümüzde iki seçenek vardı. Belirli bir şekilde kâr ederek satmak ya da daha fazla kâr edebilme potansiyeli olarak böyle bir şarta bağlı satış yapmak. O şart gerçekleştiğinde almak zorunda kalıyorlar, olmazsa alma hakkı oluyor. Yunus’ta da böyle oldu. Zaniolo’nun opsiyonu kullanılmazsa geri dönüp oynamasını isteriz.” sözlerini söyledi.

Timur transfer süreçleriyle alakalı olarak “Karalama işlerini yapmak kolay, biz buna tenezzül etmek istemiyoruz. Bütçelerimizin ne olduğunu, divan kurulunda açıkça ortaya koyacağız. Herkes bunu görecek. Alınan transferlerin market değeri 149.6 milyon euro. Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Biz imza bedelleri dahil 30 milyon euro civarında aldık. Geçtiğimiz sezon Zaniolo’yla birlikte 43 milyonluk bir harcama olmuştu. Burak Elmas başkanımızın döneminde de 28 milyon euro’ydu. 2-3 milyon üzerinde bir rakamla oyuncuları takıma kazandırdık” açıklamasında bulundu.

Galatasaray'da hukukçular sahaya indi: Tete...Galatasaray’da hukukçular sahaya indi: Tete…

Başkan Vekili, yıldız oyuncuların kazanacakları paradan önce huzurlu bir ortamda bulunmak istediklerini ve transfer süreçlerinde bu noktaya daha fazla dikkat ettiklerini vurgulayarak “Serbest oyunculara yönelmek zorundaydık. Harcama limitimiz diye bir şey var. Şampiyonlar Ligi’ne kaldığımız için arttı. Son 4 günde o transferleri yapabildik. Görüşmelerin hepsini bizzat yaptığım için daha fazla görüşme deneyimim var. Oyuncuların yüzde 95’inin ana konusu para değil. Bu algı yanlış. Para belirli bir dereceye kadar önemli ama aradaki 2-3 milyonluk farkı önemsemeyen çok fazla oyuncu var. Huzurlu ortam, doğru hedefleri oyuncular bulamıyor. Bulup sizi tercih ettiğinde kulübünden daha düşük bonservis bedeliyle alabiliyorsunuz. Kulübü yoksa daha düşük ücretlerle size gelmeyi kabul ediyor. Bu sene tüm takımlar harika transferler yaptı. Biz başka şekilde Türk futbolunu daha üst seviyeye getiremeyiz. Bu rekabetle getirebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir tek Türkiye'de olur! Türkiye Kupası maçına çıkmadan elendilerBir tek Türkiye’de olur! Türkiye Kupası maçına çıkmadan elendiler

“Amrabat’la anlaşmıştık”

Erden Timur 14 Eylül’ü 15 Eylül’e bağlayan gece tamamlanacak transfer sezonunu kendi adlarına kapattıklarını belirterek “Yabancı transferini kapattık. Belki ufak bir ihtimal çok iyi bir yerli oyuncu bulursak olabilir. Fırsat transferi olursa alacağız. Ya da bir pozisyonu kuvvetlendirmek için yapacağız. Çoğunlukla transferi kapattık.” dedi.

Transfer döneminde adı Galatasaray’la anılan ancak daha sonra Manchester United’a transfer olan Sofyan Amrabat’la alakalı olarak “Amrabat’la çoğu şeyi bitirmiştik. Kulübüyle de bir noktalara gelebilecek düzeydik. Çarşamba günü akşam Manchester United geldi. Eski antrenörü ve Manchester United olduğu için oraya gitti.” açıklamasını yaptı. Sergio Ramos konusunda da konuşan Timur “Sergio Ramos gelmeye ikna olmuştu. Sevilla’yı da bekliyordu. 1.5 ay falan Suudi Arabistan teklif bekliyor oyuncular. Sergio Ramos’a da Suudi Arabistan’dan teklifler vardı. Biz de o rakamı veremiyorduk. Git gide düşüyordu. Sevilla gelince, o da oraya gitmek istedi.” açıklamasında bulundu.

Timur, sponsorluk gelirlerinin fazlasıyla arttığını belirterek “Toplam sponsorluklar 53 Milyon euroyu buldu. 30 milyon euro bu seneki stat ve diğer sponsorluklar. Sporcularla ilgili sponsorluklar var. Beşiktaş da Sergio Ramos transferi için sponsorlarla görüştü. Bu normal bir şey. Bu sponsorluk geliri bir rekor, daha da artacak. Geçen sene 17 milyon euroydu, bu sene 53 milyon euro.” açıklamasında bulundu.

Sacha Boey: Soyunma odamız ErdoğancıSacha Boey: Soyunma odamız Erdoğancı

Yener İnce’den Zaha ve Ndombele değerlendirmesi

Galatasaray takım doktoru Yener İnce de açıklamalarda bulundu. İnce, geldiği günden beri süreleri artmayan ve sakatlığının boyutu tartışılan yıldız futbolcu Wilfried Zaha’yla alakalı olarak “Zaha’nın geçen sezon tekrar eden kas sakatlıkları olmuş ama Crystal Palace geçen sezon mecburen bu şekilde kullanmış. Zaha da kendini denedi, istediklerini yapabilecek fitness’a sahip olmadığını fark etti. Sakatlığında kötü bir şey yok ama takım ligden düşmesin diye 2 hafta sonra sahaya çıkmak zorunda kalmış. Bu yıpranmışlığın üstüne gitmemek gerekiyor. Özel bir programa başladık” dedi.

UEFA listelerinin verildiği 4 Eylül akşamı transfer edilen orta saha Tanguy Ndombele hakkında da konuşan İnce “Ndombele’nin sıkıntısı yok. Bazı oyuncuların yağ oranı, en iyi olduğu zamanda diğer oyunculardan daha yüksektir. İdeal bir oyuncunun yüzde 11-12’nin altında kalması gerekiyor. Dünya futbolunda yüzde 16’yla oynayan çok iyi oyuncular var. Bu çocuğu da yüzde 11’lere düşürdüğünde sahada hayalet olur. Evet biraz kilosu var ama düşüreceğiz. Abartılı bir durum yok. Bu şekliyle Tottenham’da antrenmanlara çıktı. Tottenham ve Napoli’deki raporları bizde. En fit olduğu dönemlerdeki kiloları da bu şekilde” dedi. İnce son olarak Hakim Ziyech hakkında “Önümüzdeki hafta salı veya çarşamba takım antrenmanlarına başlamasını öngörüyoruz.” açıklamasında bulundu. Portekizli orta saha Sergio Oliveira hakkında da bilgi veren İnce “Sergio Oliveira, toparlanma sürecinde. Salı günü takımla çalışmalara başlayacak.” açıklamasında bulundu.

Ndombele ilk idmanına çıktı.

Yıldız golcü Mauro Icardi’nin son durumu hakkında da bilgi veren Yener İnce “Mauro Icardi’nin ciddi bir sakatlığı yok ancak son maçta anormal bir darbe aldı. Önümüzdeki hafta takımla beraber antrenmanlara başlayacak” sözlerini söyledi.

Tahkimden Galatasaray’a kötü haber

Galatasaray için gün içindeki kötü haber Tahkim Kurulundan geldi. TFF’nin 1959 öncesi şampiyonlukları hakkında itirazda bulunan Galatasaray, Tahkim tarafından ret yanıtını aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.