40 yıllık dostlar Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri Atina’yı büyüledi

İki eski dost Atina'da aynı sahnede buluştu. Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri Akropolis'teki Herodes Antik Tiyatrosu'nda yüzlerce müziksevere unutulmaz bir performans sergiledi. ERT Ulusal Senfoni Orkestrası'nın da şarkılara eşlik ettiği konserde Erdem Şimşek de bağlamasıyla yer aldı.

Kültür Sanat 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Akropolis'teki açıkhava tiyatrosu tarihi konsere ev sahipliği yaptı.

40 yıllık dostlar önceki gece Atina’da aynı sahnedeydi. Zülfü Livaneli, Maria Faranduri ile birlikte Akropolis’teki Herodes Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen konsere ilgi büyüktü. Her yıl onlarca konserin gerçekleştiği ve dünyaca ünlü isimleri ağırlayan açıkhava tiyatrosundaki bu özel buluşmada Yunan devlet televizyonu klasik müzik topluluğu ERT Ulusal Senfoni Orkestrası da Ege’nin iki yakasının efsane müzisyenlerine eşlik etti.

Zülfü Livaneli: İnanıyorum ki Mikis Theodrakis de burada

Ses sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım ve Tevfik Rodos’un da sahnede yer aldığı konserde bir konuşma yapan Zülfü Livaneli, Yunan müzisyen Maria Faranduri ile 40 yıllık bir dostluğa sahip olduklarını belirtirken birçok kez birlikte konser verdiklerini de hatırlattı. Eylül 2021’de hayatını kaybeden dünyaca ünlü Yunan sanatçı Mikis Theodorakis ile aralarındaki dostluğa da atıfta bulunan sanatçı “İnanıyorum ki Theodorakis de bu gece aramızda” dedi.

Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri’nin sahneye paylaştığı konseri izleyenler arasında,  Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu da vardı. Gecede seslendirilen eserler, hem Türkiye hem de Yunanistan’da yaşanan afetlerde hayatını kaybedenlere ithaf edildi.

Yağmur engel olmadı

Atina’nın tarihi Herodes Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konser esnasında bir ara yağmur etkisini gösterdi. Antik tiyatroyu dolduran yüzlerce müziksever yerlerinden ayrılmazken, Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri’ye Erdem Şimşek’in bağlamasıyla eşlik ettiği anlar büyük alkış aldı. Şiddetini yer yer artıran yağmura rağmen konser aralıksız devam etti.

BİFO İtalyan şef Carlo Tenan'a emanetBİFO İtalyan şef Carlo Tenan’a emanet

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.