15 yıl sonra İsviçre – Türkiye sahada… İnsanlık kazandı

Euro 2008 kadrosunda yer alan eski milli futbolcular, depremzedeler için 'Replay' maçında İsviçre ile karşılaştı. 2-2 biten maça Fatih Terim'in kadroyu açıklamayı unutması ve Nihat Kahveci'nin ona yardımı damga vurdu.

Spor 10 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
İki takım oyuncuları maç sonrası formalarını değiştirdiler.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İsviçre- Türkiye maçı çok dramatik bir karşılaşmaya sahne olmuştu. Türkiye, İsviçre’nin Türk asıllı futbolcusu Hakan Yakın’ın golüyle yenik duruma düşmüş ikinci yarıda önce Semih Şentürk sonra Arda Turan’ın son dakika golüyle rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı.
Aradan 15 yıl sonra iki ülkenin 2008’de oynayan futbolcuları bu kez Kahramanmaraş depremzedelerine yardım etmek için Lozan’da karşılaştı.

Maç öncesi oyuncularıyla toplantı gerçekleştiren Fatih Terim, yaptığı konuşmanın ardından kadroyu açıklamayı unuttu. Durumu fark eden Nihat Kahveci, Fatih Terim’i uyararak espri yaptı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Eda Erdem'in heykeli dikiliyorEda Erdem’in heykeli dikiliyor

İsviçre’nin EURO 2008 kadrosu ise dönemin Teknik Direktörü Koebi Kuhn’un hayatını kaybetmesi nedeniyle, ülkenin Türk kökenli oyuncu Kubilay Türkyılmaz tarafından yönetildi. Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yapacağı Türkiye’de Hamit Altıntop, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Arda Turan, Emre Aşık, Semih Şentürk, Servet Çetin, Tolga Zengin, Ayhan Akman, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Ümit Karan ve Ahmet Dursun gibi oyuncular yer aldı.

Fenerbahçe'de tarihi genel kurul! Atatürk Stadı'na vizeFenerbahçe’de tarihi genel kurul! Atatürk Stadı’na vize

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip tanıtıldı

Maçın devre arasında Türkiye’deki depremlerin ardından İsviçre’den gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılanlar sahaya çıktı. Kurtarma ekibi tribünlerden büyük alkış aldı. Türkiye’nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük öneme sahip olan Lozan şehrinde böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Organizasyonda emeği geçen Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu (BİTDEFE) ve diğer paydaşlara teşekkürlerini ileten Acarsoy, “Maçın yeni Türkiye Yüzyılı’nda da Türkiye-İsviçre ilişkilerine yeni bir güçlü başlangıç sağlamasını umuyoruz. Bu maçın gelirleri depremzedelere gönderilecek. Burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Gösteri maçı 2-2 sona ererken millilerin golleri Semih Şentürk ve penaltıdan Volkan Demirel’den geldi. 2008’de kalede olan Volkan Demirel maçta forvet oynadı. Centilmenliğin ön planda tutulduğu organizasyonda iki ülkenin oyuncuları karşılaşma sonrasında formaları değiştirirek fair-play örneği sergiledi.

Gelir deprem bölgesine aktarılacak

Maçtan elde edilen gelir, deprem bölgesinin altyapısını yeniden ayağa kaldırmak için kullanılacak. Öncelik, bölgenin futbol altyapısı ve tesislerin inşasına verilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.