Mezarlıkta katliam gibi kaza: Kamyon cenaze törenine daldı, 5 ölü

Kahramanmaraş'ta yakınlarının cenaze töreni için mezarlıkta toplanan kalabalığın arasına kamyon daldı. 5 kişinin öldüğü kazada 25 kişi yaralandı ve şoför de gözaltına alındı.

Gündem 10 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesindeki Kırsal Darıobası Mahallesi’nde Davut Avan isimli vatandaşın cenaze töreni vardı. Kavaklı Mezarlığı’nda Davut Avan’ı son yolculuğuna uğurlamak isteyen vatandaşlar tören için toplanırken Kahramanmaraş-Andırın kara yolundan gelen bir kamyon kalabalığın arasına daldı.

Kamyon, mezarlıktaki kalabalığın arasına daldı.

İlk belirlemelere göre freni boşalan kamyonun çarpması sonucu 5 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Kamyonun freninin boşaldığı tahmin edilirken şoför ise gözaltında.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaralıların arasında hayati tehlikesi olanlar da bulunduğunu belirtti. Şoför ise gözaltına alındı. Olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle hasar oluştuğu da kaydedildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da kaza sonrası sosyal medyada yaptığı açıklamada “Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, olayın kapsamı dikkate alınarak 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş, şüpheli gözaltına alınmıştır” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ise kamyonun bir fren arızasının olmadığını belirtirken, virajı alamadığı için korkunç kazanın meydana geldiğini belirtti.

7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: 'Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar'7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: ‘Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.