Riva toplantısında Kuntz’un defteri dürüldü mü? Büyükekşi’den ‘Avcı’ açıklaması

Abdullah Avcı’nın Ermenistan maçı beraberliği sonrası Milli Takım teknik direktörlük pozisyonunu görüşmek adına TFF’nin Riva’daki tesislerine gittiği belirtilmişti. Başkan Mehmet Büyükekşi buluşmanın bunla alakası olmadığını ve görüşmenin önceden planlandığını aktardı.

Spor 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi, Avcı söylentisini yalanladı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı cuma akşamı Ermenistan’la karşılaştı ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. A Milli Takım bu sonuçla puanını 10’a yükseltirken maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü ancak Ermenistan gibi bir takımla alınan beraberlik büyük tepki yarattı. Bilhassa sosyal medyada Stefan Kuntz’un istifasını isteyen taraftarlar çoğunluktaydı. Alman antrenörün maç sonu açıklamalarındaki ifadeleri de futbol severlerin tepkisini çekiyordu.

Türkiye'nin Japonya maçı öncesi iki fireTürkiye’nin Japonya maçı öncesi iki fire

Bu gelişmeler üzerine bazı isimler ön plana çıktı. Bunlardan biri son olarak Trabzonspor’u çalıştıran Abdullah Avcı’ydı. Avcı’nın TFF’nin Riva’daki tesislerini ziyaret ettiği ve bunu tek başına değil ekibiyle beraber yaptığı bilgisi yayıldı. TFF yetkilileri tarafından da doğrulanan bilgi, Kuntz’un Japonya ile oynanacak hazırlık maçı sonrası görevine son verileceği ve yerine Abdullah Avcı’nın geleceği şeklinde yorumlandı.

Ancak bu iddialara yanıt TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, Büyükekşi ile görüştüğünü belirtirken, Büyükeşi’nin “Abdullah Avcı günler önceden planlanmış bir MHK konferansı için Riva’ya geldi. Konunun Milli Takım’la en ufak bir alakası yok. Kaldı ki şu an ne bir hoca arayışımız var ne de öyle bir görüşmemiz” sözlerini aktardığını kaydetti.

Büyükekşi daha sonra Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunarak, “Stefan Kuntz ile yolların ayrılacağı ve Abdullah Avcı’nın göreve geleceği iddiaları var, bunlar doğru mu?” sorusuna, “Öyle bir şey söz konusu değil. Maçtan sonra gereken açıklamaları yaptım. Şu anda Stefan Kuntz ile ilgili bir şey konuşmak doğru olmaz dedim. Puan kaybettiysek hep beraber kaybettik. Şu anda yolumuza devam ediyoruz.” yanıtını verdi. Büyükekşi, hem Hırvatistan hem de Letonya maçlarına Kuntz’la çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan ayrıca gelecek seneki turnuvanın ev sahibi Almanya ile bir hazırlık maçı yapmayı planladıklarını da vurguladı.

Üzülecek bir durum yok, biz zaten ‘Voleybol ülkesiyiz!’Üzülecek bir durum yok, biz zaten ‘Voleybol ülkesiyiz!’

Türkiye, 12 Eylül Salı günü saat 15.20’de Japonya ile hazırlık maçında kozlarını paylaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.