İranlılar Cristiano Ronaldo’yu seyredemeyecek

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun forma giydiği Suudi Arabistan temsilcisi El Nassr ile İran'ın Persepolis takımının Tahran'da yapacağı maç seyircisiz oynanacak.

Spor 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Persepolis'e verilen ceza nedeniyle Ronaldo İran'da boş tribünler önüne çıkacak.

İran’ın Persepolis kulübü, sosyal medya hesabından 1 Haziran 2021 tarihinde, Hindistan’ı tahkir edici ifadeler kullandı. Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), Persepolis’e, Asya Şampiyonlar Ligi ilk maçını seyircisiz oynama cezası verdi. Persopolis’in bu cezadan sonra ilk oynayacağı maç 19 Eylül’deki El Nassr karşılaşması oldu. Ceza nedeniyle İranlı seyirciler, El Nassr forması giyen başta Cristiano Ronaldo olmak üzere yıldızları stadyumda seyretme şansını kaybetti.

Cristiano Ronaldo’dan Fas’a otel yardımıCristiano Ronaldo’dan Fas’a otel yardımı

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Tac, 19 Eylül’de Tahran’daki Azadi Stadı’nda yapılacak maçın seyircisiz oynanacağını belirterek “Bu maçtaki temel sorunumuz seyircisiz olması. Uluslararası müsabakaların tamamının seyircili olmasını sağlamak zorundayız” dedi. Tac konuşmasına şöyle devam etti: “Ronaldo gibi büyük bir futbolcunun Azadi Stadı’nda oynaması, dikkatleri İran futboluna çekecektir. Bu nedenle İran takımlarının Asya ve dünya müsabakalarında yer almasını arttırmak programımız içinde.”

Ronaldo '850' dedi yine tarih yazdıRonaldo ‘850’ dedi yine tarih yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.